Tänkvärt av Kommunal

Allt som är lagligt är inte lämpligt. Enkla ord, men mycket tänkvärda och någonting som fastnade hos mig när jag funderade över förra veckans händelser. Allt som är lagligt är inte lämpligt blev en av de absolut första punkterna som Kommunals förbundsledning kom fram till efter krismöte. Det är sorgligt att det skulle till både skandaler och medlemsavhopp innan tydliggjordes att bara för att man får göra något betyder inte att man bör göra det! Det finns massor att skriva om det som hänt i Kommunal och som pågår där, men jag har försökt att låta bli. Men om vi håller det i generella ordalag så har jag blivit både irriterad över de som kommit med konspirationsteorier om vilka som ”vinner” på att Kommunal hamnat i dålig dager. Det är självklart att jag som förtroendevald vet att om jag missköter mitt uppdrag eller beter mig illa så kan andra med annan politisk uppfattning vinna på det. Inga konstigheter. Behandla andra som du själv vill bli behandlad och missbruka inte ett förtroende. Ett förtroende är aldrig någonting självklart och något man ska fortsätta arbeta på.

Och en sista reflektion. Om jag säger att jag ska bara sitta två mandatperioder kan jag väl inte kalla till presskonferens ett par månader innan andra mandatperioden är över och säga att jag avgår när perioden är slut?! Det var ju redan bestämt?! Man sitter så länge man har förtroendet och så länge som man är vald (men förtroendet ska finnas kvar från de man företräder.) Tänk efter före du lovar något.

 

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Ralo

    Varför väljer svenskhöger att tyst acceptera den uppenbara korruptionen. Mellan facken och socialdemokraterna? Jag sa en gång till min fackliga representant inom transport. När han tyckte att jag borde vara mer aktiv. Jag röstar blått jag är nog inte önskvärd. Då höll han med och slutade höra av sig.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Ärligt talat vet jag inte. Jag är inte emot facket, men jag har peronligen upplevt tveksamma metoder från två olika fackförbund genom åren -båda LO anslutna. För mig är det politiska oberoendet oerhört viktigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.