Veckan som gått och givande besök

imageVeckan gick fort och var verkligen fullspäckad med sammanträden, både på kommunen och på landstinget. Jag älskar när det händer mycket, men tiden till att dela med mig på bloggen finns inte alltid där. Här kommer i alla fall några korta reflektioner från veckan.

I onsdags sammanträdde Individ och Familjenämnden och till det mötet hade Vänsterpartiet begärt upp en fråga kring EU migranterna där syftet var att nämnden skulle skicka med krav via ordförande till kommunledningen. Övriga i nämnden kände inte till att ärendet var begärt upp under en informationspunkt och när sedan V ville att det skulle bli en beslutspunkt yrkades det avslag. Jag visste att ett större möte mellan Margareta Rönngren (s) och Svenska Kyrkan skulle ske på torsdagen och att det var bara att avvakta på besked. Detta verkade varken ordförande eller V känna till. Hur jag visste det? Under flera dagar har radio Västerbotten haft inslag om det som är på gång. Det är tydligt att ibland vet media mer än de som borde. Vad jag tycker om överenskommelsen, jag har inte sett den ännu och får återkomma. Klart är att jag önskar att jag  satt i KSAU.

På äldrenämnden i torsdags redovisades årsbokslutet och där yrkade jag tillsammans med övriga allianspartier till att begära från kommunstyrelsen att ej förbrukade projektmedel för arbetsmiljöprojekt under 2015 ska överföras till 2016. Uppenbara fel i hur kommunen vill hantera pengar mellan åren trots att beslut finns om att när 2015 är över, ja då finns inte pengarna mer. Om de nu funnits överhuvudtaget. Pengarna behövs till arbetstidsförkortningsprojektet på Sjöjungfrun, men vad jag tycker om det projektet är en annan fråga.

Jag har också hunnit med kick-off seminarium med landstingsstyrelsen och informationsmöte med landstingsstyrelsen igår förmiddag. I landstinget är jag tjänsteman, men det är klart att är det något som kandstinget saknar är det just pengar. Och kunskap om hur de bäst används.

Veckan avslutades med verksamhetsbesök i hemtjänsten. Aleva Omsorg startade för ca tre år sedan i Holmsund, men finns idag även i Umeå och i Nordmaling. Jag hade självklart hört talas om företaget tidigare, men aldrig träffat dem. Ägarna Aron Kristoffersson och Frida Nilsson har inte bara startat ett framgångsrikt företag utan de har också en tydlig vision baserad på forskning hur de vill att äldreomsorgen ska fungera. Jag hade massor av frågor och fick en del med mig att arbeta vidare med. Verksamhetsbesök ger så mycket och jag vill göra fler. Kontakta mig om jag får besöka just ditt företag.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.