Lägenheter i Hemavan ingen kommunal angelägenhet!

Men hur tänker Socialdemokraterna och Hans Lindberg? Läste precis Lindbergs blogg där han stolt skriver om den personalpolitiska åtgärd det innebär att behålla lägenheter i Hemavan som personal i Umeå kommun kan få hyra. http://blogg.vk.se/hans-lindberg/2016/06/07/personalpolitisk-atgard/ Detta trots att tjänstemännen föreslagit att dessa ska läggas ut till försäljning och inte är lokaler som används till kommunal verksamhet.

Anders Ågren har tidigare bloggat om att han inte ens kände till att dessa lägenheter existerade förrän de kom upp som ett ärende på KSAU för att de behöver renoveras. Själv har jag känt till att kommunen äger lägenheter sedan förra mandatperioden när jag blev tipsad om att jag hade möjlighet att hyra en av dem. Sportlov, påsklov och jullov var svårt, men varför inte en annan vintervecka eller svampplockning i september? Jag åker inte slalom, men tydligen skulle åtminstone en av lägenheterna vara placerat mycket nära skidbacken. Och billigt skulle det också vara!!

Jag nappade aldrig på erbjudandet. Fjällen kan vara fantastisk, men havet ger också stora möjligheter till rekreation och frisk luft samt jag är INTE anställd i Umeå kommun. ”Det är för oss i kommunen viktigt -precis som för andra arbetsgivare- att ha en bra personalpolitik och vara en attraktiv arbetsgivare. Att vi kan erbjuda kommunanställda att hyra lägenheter i Hemavan gör att fler har möjlighet att uppleva vad fjällvärlden har att erbjuda.” skriver Hans Lindberg. Fyra lägenheter blir tre samtidigt som kommunen har fler än 10 000 anställda! För det är väl ett erbjudande som går ut till alla anställda? Sedan blir jag ytterst förvånad när Hans Lindberg drar en jämförelse mellan VK och Umeå kommun. Bara för att VK har lägenheter till sina anställda betyder det INTE att det är OK att kommunen också har det.

Självklart ska dessa lägenheter säljas, allt annat är oförsvarbart med kommunens ekonomiska läge. Beslutet att ändå behålla dessa kom efter det att ärendet varit på remiss till personalutskottet där även Vänsterpartiet röstade för att lägenheterna ska behållas. Vänstern är åtminstone konsekvent, allt kommunen äger ska aldrig säljas eller läggas ut på marknaden. Det är en personalpolitisk åtgärd för 1% av personalen, men jösses nog kan pengar placeras bättre än så. Tror inte att sista ordet är sagt i denna fråga.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Oberoende Politisk Bedömare

  Ja det är ju rent fruktansvärt att kommunen som arbetsgivare kan erbjuda sina låglöneinkomsttagare ett billigt alternativ till semesterboende. Tänk så hemskt det är att möjliggöra för en barnfamilj kan åka på semester.

  Fy bubblan för arbetsgivare som faktiskt gör något för sina anställda!

 2. Kim

  Vad gör kommunen till en mer attraktiv arbetsgivare än privata alternativ? Hur resonerar privata?

  Vilka ”ess” drar kommunen fram för att dra till sig kompetent personal? Eller är en person en person och det spelar inte så stor roll vilken kunskap de har? Alla sjuksköterskor gör lika mycket? Alla projektledare får lika mycket gjort?

 3. PK

  Om man är kommunalare eller inte, varför inte köpa eller bygg
  en stuga i fjällen om man har intresse för det, är det gemene man
  gör så eller väntar man till att utnyttja någon annan som har tillgång
  så är det även om man äger en fjällstuga många tror det är gratis att
  vistas i fjällvärlden för att man känner någon som har ett hus, är det
  ett kommunalt syndrom att det skall vara någon annan som betalar.
  verkar vara så fackliga referenser från Stockholm. P K .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.