Ära den som äras bör – föräldrarna!

Det har hänt så mycket sedan jag skrev sist, det känns som att i början av juni var jag helt lyckligt ovetande om vad juni egentligen hade med sig. När Vårdförbundet larmar om att patientsäkerheten är i fara i sommar är jag glad för att jag och min familj fick uppleva sjukvården från sin allra bästa sida just innan sommarsemestern. Självklart är jag övertygad om att vården är också bra under sommaren, men att det kan vara svårare få tillgång till den. Det finns en del att skriva om detta, men jag återkommer till det senare om allt går väl.

Det som gör att jag måste få i väg ett inlägg är mina tankar och synpunkter på beskedet i förra veckan – att Bullmarks skola förblir en F-6 skola. För de som har följt min blogg och de som har känt till vilka beslutsunderlag nämnden hade att ta ställning till vet att Kristdemokraterna har varit kritiska hela vägen. Det är min absoluta uppfattning att det INTE är tack vare en lokal S förenings förtjänst som beslutet förändrades, utan det är helt och hållet aktiva föräldrars roll som gjort skillnaden, Det finns INTE en chans att att beslut ändrats om inte föräldrauppror väckts för barnen och hembygden och med ett starkt uppror på stark grund blev situationen obekväm för socialdemokraterna centralt.

Underlag har ifrågasatts, med rätta och den politiska prestigen har varit stark. Det starka upproret har tvingat politiker att gå till sig själva och fråga sig om det var ett beslut de kunde leva med. Fokus har tagits från andra frågor och tid har lagts till att besvara oändliga skrivelser och förfrågningar och ett beslut som skulle spara pengar har kostat än mer. Redan i mars månad hörde jag tjänstemän på kommunen i det närmaste tala om vadslagning för att ingen trodde längre på att detta beslut skulle genomföras, det krävde för mycket. Men prestigen…Gravmarks S förening gav nämndens politiska majoritet en väg ut även om det inte knystades om det överhuvudtaget två dagar tidigare när budget för 2017 togs.’

Budgetfullmäktige ja, det kräver ett helt eget inlägg, men voteringen kring Kristdemokraternas uppdrag 158- att Bullmarks skola byggs till F-6 skola enligt tidigare fattat beslut var intressant. Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Fi, Arbetarpartiet, Centerpartiet, Sverigedemokraterna var alla eniga och sedan var det några enstaka från andra partiet som följde hjärtat istället för partipiskan. Detta efter att kommunfullmäktiges ordförande ifrågasatte om det överhuvudtaget fick voteras över. Nu vet vi att skolgången är säkrad just nu, men att det enbart beror på en lokal S förenings engagemang det är ett påhitt.

I allt detta har Botsmarks föräldrars engagemang försvagats, men jag hoppas att det är temporärt. Nyheten om att läraren i Botsmark har sagt upp sig är ledsam och jag önskar så att det finns en lösning. Jag har den inte just nu, men bristen på lärare är stor. Hur får vi fler att läsa till lärare, bli självständiga pedagoger som vågar ta en tjänst utan kollegor?

Inlägget är skrivet i all hast, bättre i hast än inget alls. Hoppas er midsommar var fin!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.