Almedalen och Löfvén

Almedalen är igång och jag är inte där, inte i år heller. Detta beror inte på att jag hellre är hemma för att möta vanligt folk, inte heller betyder det att jag bojkottar Almedalen för att jag inte gillar dem som är där. I själva verket blir det helt enkelt inte av, det är för långt bort och kostnaderna för ett par dagar eller en vecka ska vi inte ens tala om. Trots det tycker jag verkligen om konceptet med ”politisk festival” för alla som sker en vecka innan Sverige drabbas av total nyhetstorka och det blir hopplöst att få tag i personer som gått på semester.

Idéer och förslag poppar upp och om partierna har tur får allmänheten en riktig inblick i vad som skiljer dem åt. Talen följs med stort intresse och media är med hela tiden. Jag tycker det är trist att Stefan Löfvén inte talar på Almedalen i år. Han säger att han vill träffa vanligt folk och göra besök ute i Sverige vilket är jättebra, men varför utesluter det ena det andra? Om Löfvén talade på Almedalen så vore han garanterad en jättepublik via både TV, radio och på plats, men istället blir det finansministern som tar hans plats. Om det är lyckat drag eller inte, återstår att se. Om en partiledare inte tycker att det är värt besväret att åka till Almedalen, varför ska då övriga partimedlemmar eller sympatisörer göra det?

 

 

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Leif

    Vill man träffa vanligt folk så nog Almedalen det sista stället man bör besöka. Massa robotar och liknande avarter av människor.

  2. Micke

    Ett jippo för lobbyister är det sämsta stället att välja.

    Bra att Löfven insett detta.

    Almedalen bör läggas ner snarast. Fyller endast funktion för lobbyister och elitister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.