Laglighet vs Lämplighet – Astridgården

Ja, det var lagligt att säga upp avtalet med Astridgården, men det finns ingen som kan övertyga mig om att det var lämpligt. Idag fastställde Äldrenämnden ett yttrande till Förvaltningsrätten som klargör att det inte fanns något som bröt mot lagen när avtalet sas upp med Astridgården. Jag vidhåller att förfarandet på Äldrenämnden i september var anmärkningsvärt när ett ärende som var ”beslutat och klart” på annat håll plötsligt läggs till dagordningen. Visst kan ärenden tillkomma i all hast, men ärendet var inte nytt och anledningen till varför nämnden skulle ta beslut var för att kommunen skulle ha hängslen och livrem. Min hållning är att det ska inte överhuvudtaget finnas utrymme att misstolka kommunala beslut vilket vi har sett vid upprepade tillfällen. (Ett annat exempel är Bostaden och Heimstaden, men det kräver eget separat inlägg.)

Jag är övertygad om att den politiska majoriteten tror att de har fattat ett bra beslut och att allt är korrekt hanterat. Kanske har de börjat att andas ut, för det har ju inte varit lätt när människor protesterat och varit arga. Men att socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister tror att de har tagit ett beslut som gynnar de äldre i Hörnefors och att de med detta beslut har de äldres bästa för ögonen är för mig fullständigt obegripligt. Jag är besviken och ledsen för hur de boende på Astridgården påverkats av beslutet och jag kan inte se det som annat att det är i grunden ideologi och prestige som kommit i vägen. Ingen skuld ska läggas på tjänstemän utan rätt ska vara rätt – skulden ligger hos Socialdemokraterna.

Nu har vi läst om en lösning för de boende på Astridgården och jag håller verkligen tummarna för att det blir riktigt bra både för boende och personal.

 

#värdighetharingenåldersgräns #merLOViomsorgen

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Doris Grahn

    Jag är så lessen över att det blev så här. Fy skäms Socialdemokraterna, jag önskar att ni förlorar vid nästa val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.