Vad är lagom?

Det är bara två och en halv vecka kvar till EP valet och Kristdemokraterna går till val på att göra EU mer lagom. Det är roligt att se att detta lagom provocerar, i synnerhet Liberaler och socialdemokrater som säger att KDs slogan är intetsägande och en positiv association till Donald Trumps valrörelse i USA. De som säger att slogan är dålig, svårbegriplig och totalt intetsägande har alla den gemensamma nämnaren att de redan i förväg bestämt sig för att det inte är värt att ta reda på fakta eller läsa på för det är ändå inget för dem.

Folkbladets ledarskribent skriver ”Men vad Kristdemokraterna egentligen vill är det ingen som vet. Mer än att det ska vara lagom. Och att de motsätter sig sociala reformer för kvinnlig frigörelse, i en tid när Europa har världens mest välutbildade hemmafruar samtidigt som många länder skriker efter arbetskraft är orimligt.” 

Det är inte konstigt för samma skribent har lämnat debatter där jag själv deltagit och sedan tillskrivit mig uppfattningar som jag inte har dagen efter. Det är oerhört tråkigt när journalister eller skribenter inte är öppna för att lyssna eller ta reda på fakta, kanske är det av rädsla för att det inte ska passa in i bilden. Påståendet om att vi kristdemokrater skulle motsätta oss sociala reformer för kvinnlig frigörelse utvecklas inte heller i Westerlinds artikel vilket heller inte förvånar.

Här kommer en snabbkurs i vad vi kristdemokrater menar med lagom:

EU ska fokusera på frågor som kräver gemensamma lösningar och hålla sig borta från sådant som sköts bättre på nationell nivå. Detta vill Kristdemokraterna i EU

  • EU SKA HÅLLA SIG BORTA FRÅN VÄLFÄRDSPOLITIKEN. Vi vet att Socialdemokraterna och Westerlind vill blanda sig i andra länders nationella lagstiftning med den sociala pelaren. Det handlar om subsidiaritet, beslut ska tas på bästa ändamålsenliga nivå. EU ska inte ta beslut som medlemsländerna själva kan ta beslut om.
  • EU SKA AGERA FÖR FLER JOBB Underlätta för företagande och ekonomiskt utbyte mellan EU länderna skapar EU jobb och tillväxt.
  • EU SKA TA KRAFTTAG FÖR KLIMATET EU behöver leda den gröna omställningen. EU har världens mest ambitiösa system för handel med utsläppsrätter som behöver fortsätta att utvecklas.
  • EUs BUDGET SKA VARA MÅTTFULL  EU kommissionen vill chockhöja Sveriges medlemsavgift och införa EU skatter. Det är fel! Omprioriteringar bör göras i EU budgeten.

Vill du veta mer – läs vårt valmanifest!

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.