Vad är mer kvinnligt, Ann Linde?

Har du också sett intervjun med vår utrikesminister Ann Linde som visades i tysk TV? Intervjun gjordes kvällen innan midsommarafton och då vet ju alla att då har Sverige redan gått in i helgläge. Dvs nyheter från utanför Sverige får det betydligt svårare med att komma igenom nyhetsrapporteringens finmaskiga nät.

Det var först ett par dagar senare som jag läste om det på sociala medier och inte förrän i måndags som jag själv tog del av den. Kritiken har varit hård i media och skiljelinjen har varit tydlig mellan majoritet och opposition. Men för att få en korrekt bild rekommenderar jag alla att själva bilda sig en uppfattning om utrikesministerns intervju och svar istället för att förlita sig på vad andra har tyckt.

Dåliga intervjuer har nog alla politiker gjort nån gång, men trots det bör vi kunna ställa högre krav på statsråd och i synnerhet på den minister som ska företräda Sverige utomlands. Ann Lindes svar på kritiken är att hon kunde varit lite mer ödmjuk och mer kvinnlig är nästan än mer anmärkningsvärd. Veronica Palm, tidigare riksdagsledamot för (S) la ut nedanstående bild på Instagram häromdagen. Ja, jag förstår att S partiet försvarar de egna, men när det feministiska partiet säger att vara trevligare, le mer är det samma som att vara mer kvinnlig så funderar jag på jämställdheten. Jag förstår om Ann Linde blir arg och irriterad när frågorna blir för svåra, men att svara med ironi och ilska i blick är både otrevligt och oprofessionellt. Lögner är lätt att ta till när orden tryter, men rekommenderas inte i en TV sänd intervju.

En av kommentarerna på Veronica Palms sida lyder: Den som intervjuade Ann hade en felaktig bild av situationen i Sverige och hade dessutom en provocerande och obehaglig attityd. Den som intervjuade är också kvinna och kanske var det provocerande, men vi måste kunna vara ärliga och bemöta de felaktiga uppfattningarna som finns om Sverige med respekt utan att använda härskarteknik när frågorna blir för svåra. Som kvinna och gruppledare för ett politiskt parti arbetar jag ständigt mot manliga normer och härskartekniker, men i mitt arbete betyder det inte att jag ska bli ”mer manlig” för att vara jämställd. Det ger mig inte rätt att behandla andra illa bara för att män tidigare gjort det utan att någon kritiserat eller reagerat. En sådan socialistisk feminism klarar jag mig utan. En kristdemokratisk feminism är så mycket bättre!

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Kent Lundholm

  Men falska leende som saknar avsaknad på empati torde väl vara värre. Eder Ebba får mig att rysa. Får hon säga vad som helst utan att partiet reagerar?

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Jag håller med dig om att falska leenden är obehagliga och Ann Linde gjorde rätt som inte log under intervjun. Det hade blivit mycket märkligt med tanke på de allvarliga frågorna. För övrigt ser jag din fråga som retorisk även om jag tror att du redan vet svaret.

 2. Erik

  Det är ju märkligt att Linde hänger ut den privata äldrevården i all den stund det i dagsläget inte finns några belägg för att den privata vården skulle ha misslyckats mer än den kommunala vården. Varför gör hon det? Samarbetet inom nuvarande regeringskonstellation lär ju inte bli bättre. Det hade väl varit mer rakryggat att säga att äldrevården totalt sett inte kunna skydda brukarna som det var tänkt. Det kommer väl en utredning om äldrevården som kanske visar vem som var sämst. Från det ena till det andra; brukar du läsa ”Kvartal”. Om inte så får du en länk om familjens betydelse för de kriminella. Familjen har ju sedan vänstern tog över, och det var länge sedan, fått stå tillbaka, När man pratar familj blir man ju idiotförklarad av de flesta politiker. htctps://kvartal.se/artiklar/18094/?fbclid=IwAR037pmA6iZ8hF7AIIk07WIlCFTKUFrUT8PLMxy7WWJVPehwQZPhb8gTxVE

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Jag vet faktiskt inte varför, men tänker att det är mänskligt att vilja kunna ge svar och helst skylla på någon. Blir lättare att dra till med en lögn istället för att vara svarslös.

   Tack för länken, ska definitivt gå in och läsa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.