Umeås Sämsta – fulaste byggnad på Nanna – bara skiss – bakläxa-ej bygglov? – arkitektonisk katastrof – Coophus bättre – Hamrinsarena kronan!

Umeås Sämsta – fulaste byggnad på Nanna – bara skiss – bakläxa-ej bygglov? – arkitektonisk katastrof – Coophus bättre – Hamrinsarena kronan på verket! 

UPPDATERING 20:07

BORDLÄGGNING ELLER EJ PGA INGA HANDLINGAR I TID?

M a a att inte ledamöterna i Byggnadsnämnden hade fått handlingarna, finns det nu partier som kan begära bordläggning. Om så, visas vilka partier som medger uppskjutande för inläsning, diskussion i partigrupper och helst ut till allmänheten, dvs återupprätta en del av förlorad demokrati pga stopp av ny detaljplan, och vilka som vill fortsätta att köra över demokratin här och driva igenom ett misslyckat Nannabad. Som blir Umeås fulaste bad historiskt, se nedan.

BAKLÄXA FÖR OTYDLIG SKISS – JÄMFÖRT MED LERSTENENS RITNING

I morgon onsdag 24/4 är det meningen att Byggnadsnämnden ska behandla det kommunala badbolagets Nannabadförslag för bygglov trots att handlingar än inte nått ledamöterna.

Där är en otydlig skiss från badbolaget som försvårar anbudsgivning (risk för olika bedömning och överklagan?) och bör ges bakläxa och ej få bygglovsprövas.

Se nedan och jämför därunder med Lerstenens tydliga och begripliga ritning, OK för bygglovsprövning och entydig i offert.

BADBOLAGSSKISSEN VIDA IFRÅN GESTALTNINGSKRAV

Badbolagsskissen är även vida ifrån Umeå kommuns höga krav i badprospektet 2008 på gestaltning om "mycket höga arkitektoniska ambitioner" och "spännande okonventionella lösningar" (se nedan) för både innehåll och byggnad. 

UNDERKÄNT FÖR BYGGLOVSANSÖKAN SOM DÄRMED AVSLÅS!

Står Umeås politiker för detta för privata AB, ska man göra det för kommunalt AB, och därmed underkännande av bygglovsansökan vara självklart och således avslås i morgon!

OSPÄNNANDE OCH KONVENTIONELL LÖSNING SOM SKOKARTONG

OCH ARKITEKTONISK KATASTROF UTÖVER BAD- OCH SIMDITO

Nu också en arkitektonisk katastrof i en skokartong-byggnad som liksom med skohorn pressats ned mellan trafik, trafik, trafik och P-hus, så att lägenheter bakom läggs i skugga för evighet.

Samt ävenryrsbad utan fönster och 50:an med mörkade fönster pga insyn från trottoarer. En arkitektonisk katastrof utöver bad- och simdito med halverat äventyrsbad och inga-SM-tävlingar.

COOP FORUM SOM EN PÄRLA MOT BADBOLAGS NANNABAD

Detta får en annan platt och fyrkantig byggnad, Coop Forum, att framstå som en pärla med ljus och luft runt om + utvecklingsbar, vilket ett Nannabad inte är, och självklart annanstans i Umeå/Sverige. 

MIMERSKOLANS STÅTLIGA 100-ÅRIGA RIKTMÄRKE SOM LYFTER UMEÅ

Mimerskolans ståtlighet för över 100 år sedan gav centrun en byggnad med tinnar och torn och är ett riktmärke som lyfter Umeås centrum, här synligt från Bildmuséet vid Umeälven, och ett riktmärke som är ovetandes om det skokartong-hus som läggs i skugga bakom och "sänker" Umeås centrum.

Privata aktörerna ville ha estetiska och spännande badhus,
 
 
liksom dagens bad- och simanläggningar i Umeå, Umeå simhall, IKSU:s, Nydalas och Holmsunds är. För att inte tala om…..
 
 
KRONAN PÅ VERKET, BALTICGRUPPENS VISIONER MED HAMRINSBERGETS SIM- OCH EVENEMANGSARENA!!
 
 
MEN kombination mellan olika idrotter i lägen med utvecklingsmöjligheter och byggnader med spännande arkitektur, 

VILL INTE längre Umeås politiker ha, utan en skokartong till badhus, inklämt i trafikfarlig miljö, 

OCH nu vill man att detta ska klubbas fort, fort i ett bygglovsförfarande utan utställning och insyn för allmänheten! 

ARIKTEKTONISK/ESTETISK KATASTROF VID MIMERSKOLAN OCH KYRKAN

Det är detta som också blir en arkitektonisk och estetisk katastrof på en så värdefull tomt som kv Nanna vid den ståtliga Mimerskolan och den vackra stadskyrkan därnäst.

 

PS

De anitade konsulterna har gjort vad man kunnat av de omöjiga förutsättningarna där Umeå kommun tvingat fram denna byggnadskonstruktion pga att ha 50-m-bassäng och äventyrsbad under ett P-hus och över hela kvarteret.

Hade konsulterna fått välja, kanske man hellre sett ett öppnare och mindre låst läge med utvecklingsmöjligheter. Som man gjort i planering av badhus/simhallar i Sverige, både den konsult som haft huvuduppdraget samt arkitektbyrån ritat skisserna. Mer om detta i morgondagens blogg.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.