Umeås Bästa ritningsgranskning av Nannabadförslag ansvarar Fritidsnämnden för inför bygglov, men är inte gjord än!

Umeås Bästa ritningsgranskning av Nannabadförslag ansvarar Fritidsnämnden för inför bygglov, men är inte gjord än!

Som jag anade i tidigare blogg om ritningsgranskning av förslag till Nannabad, innehåll, utformning och arbetsmiljö, så visar protokoll att Fritidsnämnden i Umeå kommun inte verkar ha utfört sådan.

Den 18/12 2013 var Nannabadplanerna på dagordningen och lokalprogrammet godkändes utan att någon ritningsgranskning redovisades.

GODKÄNNS ALLT UTAN INVÄNDNING – SENARE HAR FRÅGOR KOMMIT

Först noteras nedan information och några punkter sedan godkänns allt utan någon invändning.

Bara detta senare borde väcka frågor, och har ju så gjort med för få toaletter, få duschar, få skåp i föreningsdelen samt nu problem med instängt äventyrsbad utan fönster och nödutgång direkt ut, med sämre uppsikt och störande genomgångar.

                                  TILL               50X25-METERSBASSÄNGEN

Allt påverkande på arbetsmiljön, direkt eller indirekt.

 

Så det verkar uppenbart att det inte finns någon noggrann ritningsgranskning som Fritidsnämnden tagit del av och kunnat bedöma.

HAR HUVUDSKYDDSOMBUD VARIT INVOLVERAD?

Frågan är om huvudskyddsombud varit informerad och involverad, vilket bör vara självklart i så stort bygge. Inte minst för att kommunen trixat bort en detaljplan där allmänheten kunnat yttra sig genom att nu använda en 65 år gammal, 1948 års!

 

MEN sedan kom en ny ritning med vissa förändringar och där nämns inget heller om någon ritningsgranskning eller på annat sätt synpunkter som har med arbetsmiljön, mm att göra. Och inget om de synpunkter som sägs ha framförts.

INGET OM TRAFKPROBLEM OCH OLYCKSRIKSER

INGET heller om trafikproblem med olycksriser nämns, vilket innebär att Fritidsnämnden inte kan ger allmänheten, föräldrar och föreningar någon vägledning här. Detta känns som mycket illa, när man lätt ser hur farlig trafiken är runt omkring ett kvarter som Nanna.

Se nedan ur protokoll 23/4 2013, nyss justerat och först nu känt utåt. 

Umeå kommun Sammanträdesprotokoll Fritidsnämnden 2013-04-23

Fritidsnämnden och Umeå fritid, kommer när badet står klart, att ansvara för innehållet i badhuset och kommer att vara hyresgäst. Under projekteringsfasen har fritidsnämnden via ansvarig tjänsteman, som ingått i den grupp som arbetat fram lokalprogram m m, getts möjlighet att föra fram synpunkter. Ansvarig tjänsteman har haft rollen att föra fram de behov som badutredningen kom fram till 2006 samt att vara kontaktyta gentemot de föreningar som har sin verksamhet i nuvarande simhall. Ett flertal träffar med berörda föreningar har genomförts.

De första ritningarna var färdiga i november 2012 och information och ritningar har sedan dess funnits att tillgå via kommunens hemsida (www.umeabadhus.se). Fritidsnämnden har vid två tillfällen fått information och redovisning ritningar, i november respektive december 2012. Ritningar har även varit utställda i samband med öppet hus i januari 2013.

Handlingarna är nu ute på anbud. Fritidsnämnden har presenterat ett underlag för driftbudget för det nya badhuset. Budget för investering och drift kommer därefter att beslutas i ordinarie budgetfullmäktige i juni 2013.

Beredningsansvariga

Anne-Christine Lejon

Beslutet ska skickas till

Kommunledningsstaben

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.