Umeås Bad Historia och Framtidens Simning (min bok nov 2011) förvarnade om missade SM-veckor där nu Sundsvall blir främst 2015 med tre arr. Mer i morgondagens blogg.

Umeås Bad Historia och Framtidens Simning (min bok nov 2011) förvarnade om missade SM-veckor där nu Sundsvall blir främst 2015 med tre arr. Mer i morgondagens blogg.

Ur boken 2011 sid 77 :

SM-veckan i Sverige

En annan vision som här passar in i ett Ume Sports Camp med IKSU-Campus och Nydalaområdet är att sikta på det nya i Sverige för svenska mästerskap. Det är SM- veckan under sommaren där en mängd olika sporter samtidigt har sina mästerskap på samma ort. Malmö var först ut 2009 och hade 11 idrotter och året därpå 14 idrotter.

I år var det Halmstads tur att ta emot SM-deltagare i 20 olika sporter. SM-veckans plats utses av Riksidrottsförbundet och SVT, vilket ger arrangemangen hög status och bra exponering medialt. 2012 är det inget på grund av OS i London. 2013 får Halmstad SM-veckan igen och redan är det klart med simning och friidrott.

Simning och friidrott i SM-vecka i Umeå?

Givetvis bör Umeå hänga med här och med den nya friidrottsarenan och en simarena på campus är de två största sporterna i SM-veckan givna (en Nanna-50:an klarar inte ett långbanemästerskap med för litet bassängrum och mitt i stan är inte lämpligt med det behov av utemiljö som särskilt behövs för simtävlingar sommartid).

Kan det verkligen finnas politiker i Umeå som inte vill att detta ska kunna bli verklighet?

Det borde inte göra det och jag tror, eller snarare vill tro, att det finns ett antal jag mött som skulle vilja förändra nuvarande bad- och simplaner här.

(OCH DET ÄR NU EFTER UPPMÄRKSAMHETEN OM INGA FLER SM-VECKOR PGA NANNABAD POLITIKER SOM NU VILL FÅ ÄNDRING HÄR, TACK OCH LOV)

Umeås Bad historia...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.