Umeås Största misstag i Nannabad är Umeå C:s och 2014-ansökans TRO att Bad/50:a stansbesökare lockar när det i verkligheten krockar, så tänk om T Nilsson och F Lindegren.

Umeås Största misstag i Nannabad är Umeå C:s och 2014-ansökans TRO att Bad/50:a stansbesökare lockar när det i verkligheten krockar, så tänk om T Nilsson och F Lindegren.

Så här stod det i Kulturhuvudstadsansökan:

Badpalats med centrumskapande nya mötesplatser

Ett nytt badhus med 50-metersbassäng, äventyrsbad, spa och möteslokaler samt t ex hotell och restauranger kommer att uppföras i centrum.

Och så här i Badprospektet 2008 om ”badpalatset” som blev badpladask då kommers och bostäder försvann och kvar blev ett ”P-adhus”.

Nanna prospekt

Se ”mycket höga arkitektoniska ambitioner” och ”förhålla sig”…”kvarvarande byggnaderna i synnerhet”. Inget som stämmer i badhusbyggnad i form av skolåda och där fönstrens måste mörkläggas för att hindra insikt från gatan, vilket tar bort utsikt (den man har fram till omgivande hus).

Nanna byggnadsordningar

Nedan skrev Umeå C (centrumorganisationen med näringsliv i stan och kommunen) i remiss till Badutredningen 2005/2006. Nu vet jag handlare som ångrar att styrelsen gav sitt förord då man nu inser att bad- och simbesökare konkurrerar om samma parkeringar, så att båda blir förlorare. Se badhus som ”största aktivitetsplatsen i Umeå” utan att förstå den extra biltrafik som dras in och behöver P.

Thomas Nilsson, då och nu ansvarig i Umeå C och Fredrik Lindegren, tjänstgörande kulturhuvudstadsgeneral, ambitiösa och kreativa för kommunens och stans utveckling, tänk om och visa mod.

Mod i era professioner i att utveckla 2014-staden Umeå med att avveckla P-adhuset på kv Nanna så att campus får idéer i bad/simning och kan ge SM-vecka vinter och sommar, till nytta för kommers och kultur i stan. Gärna i framtiden med spårtaxi/bil som knyter ihop stan och campus! 

Nanna Umeå C

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.