Umeås Cyniska idrottspolitik! S-Holmlund och ”idrotten live” – M-Ågren och friidrottssmotion – FP-Westerberg och Gymnastikens hus, men inget om VIP-SM-50:a, om Nolia-simhallsmotion resp bästa simläge.

Umeås Cyniska idrottspolitik! S-Holmlund och ”idrotten live” – M-Ågren och friidrottssmotion – FP-Westerberg och Gymnastikens hus, men inget om VIP-SM-50:a, om Nolia-simhallsmotion resp bästa simläge.

Igår 1/8 startade SM i friidrott på Campus Arena nära IKSU Sportcenter och med bloggar av gruppledarna Lennart Holmlund (S), Anders Ågren (M) och Peder Westerberg (FP), se nedan. På olika sätt uttalar sig dessa om det bästa för idrotten i Umeå. Här för friidrott och gymnastik som får/ska få bästa läge. Men inget om simsporterna i sämsta läge med krockrisker i trafik som inte utretts.

Nanna krock SB 3

Holmlund menar att idrotten upplevs bäst ”live” inte via TV. Men att Umeå kommun nu ansöker om SM-veckan sommar och med sim-SM i en Nanna-50:a som inte byggts för just 50:a-SM (trots vetskap om omöjligheten pga trångt läge och ingen utemiljö) utan föreslås VIP-tält med TV-skärmar 200 m från bassängen.

Ågren lyfter fram sin och moderaternas motion i kommunfullmäktige om ny friidrottsarena och som blev verklig i ideallläge på campus och nära IKSU-hallarna. Men tyst om hans motion om ny simhall på Noliaområdet för att ge simningen dess önskeläge. I stället övergavs simningens bästa för en 50:a i kommersläge och med (outredda) trafikrisker.

Westerberg ömmar för ett Gymnastikens hus och i ett bästaläge vid Dragonskolan för samnyttjandevinster. Men om simsporternas farliga läge i centrum och inga samnyttjandefördelar, det tigs det om.

DÄRAV CYNISK IDROTTSPOLITIK SOM STOPPAR SM-VECKAN SOMMAR I UMEÅ PGA FEL 50:A-LÄGE, DÅ VIP-LÖSNINGEN ALDRIG KAN GODKÄNNAS AV SIMFÖRBUNDET.

Lägg till att Holmlund, Ågren och Westerberg sitter med i badbolagsstyrelsen som ansvarar för Nannabadbygget med SM-underkänd 50:a och outredda trafikrisker, och därmed ansvarar för vad som kan hända barn och ungdomar, samtidigt som  man så månar om andra sporters bästa, så blir cynismen även allmänpolitisk.

Idag invigs friidrotts SM här i Umeå

Av , 1 augusti 2014 kl 15:08, Bli först att kommentera  1

Idag invigs friidrotts SM här i Umeå. Idag kl 17 sker den officiella invigningen av årets SM på den nya anläggningen Campus Arena upp vid IKSU, stora anläggning på Universitetsområdet. Det innebär att nu under kulturhuvudstadsåret har vi arrangerat både skid SM och Friidrotts SM.

Skidorna ett par veckor före OS och friidrotten veckorna före EM. För oss är idrotten en del av kulturen och ingår i satsningen som vi gör med anledningen att Umeå är Europas kulturhuvudstad detta år 2014.

Vi är en kommun som satsar mer än de flesta andra kommunerna på idrott och kultur och det är främst investeringar och drift av anläggningar och aktivitetsstöd som pengarna går till. Vi gör även satsningar tillsamman med Universitet och 4 idrottsförbund som är Friidrott, Längdskidor, Innebandy och Oreintering

Att vi satsar mer på idrott och kultur ger fina resultat i form bland annat mycket lägre brottslighet men även välbefinnande för våra barn och ungdomar. I idrottsföreningarna är det också många föräldrar som tillsammans med andra idrottsledare driver verksamheten och gör det möjligt för barn och unga att utöva sitt intresse.

Alla dessa ledare av olika sorter gör en ovärderlig insats för att alla som vill ska kunna syssla med idrott. Det är väl använda pengar att göra dessa satsningar som ger så bra avkastning i form av hälsa och mindre brottslighet.

Jag ska som sagt delta vid dagens invigning som formellt sker kl 17. Visst är friidrott en mycket bra sport att följa via TV då man får en bra överblick vad som sker på anläggningen men ingenting är bättre än att se idrotten live. Så gör ett besök men ta cykeln eller bussen för det är säkert lättare att parkera en cykel eller kliva av en buss än söka parkeringar. Vi får även hoppas på framgångar för våra lokala och regionala utövare och ett guld på hundra meter av Odain Rose vore inte fel och inte heller in medalj till Viktoria Tegenfeldt

Friidrotts-SM i Umeå 1-3 augusti

Av , 1 augusti 2014 kl 09:48, Bli först att kommentera  5

De kommande dagarna kan vi se framemot en stjärnspäckad friidrottshelg i Umeå. En lång rad av stjärnor tävlar och gör upp om SM-medaljerna på Campus Friidrottsarena, uppe vid IKSU Sport. Umeås framstående idrottare Odain Rose, Victoria Tegenfeldt, Robin Rohlén m.fl ska det bli synnerligen intressant att följa.

Extra kul att Umeå får stå värd för SM-arrangemanget, och extra kul också att tävlingarna äger rum på på den friidrottsarena som vi moderater lyckads få stöd för att bygga!
I augusti år 2006 lämnade jag nämligen in en motion på den moderata fullmäktigegruppens vägnar, med förslaget att Umeå kommun skulle bygga en ny friidrottsarena. Motionen bifölls av kommunfullmäktige – och ganska precis fyra år senare stod den färdig på nuvarande plats. Och åtta år efter att motionen lämnades in, så har vi SM där :)

Bygg Gymnastikens hus nu!

Av , 1 augusti 2014 kl 12:39, Bli först att kommentera  3

Gymnastik är en av de allra största flickidrotterna och tyvärr inte hörs och syns så mycket i medierna. Gymnastik föreningarna i Umeå har fått vänta i över 20 år på att få ett gymnastikens hus och man behöver verkligen nya ändamålsenliga lokaler. Man har även under många år blivit lovade och trott att man äntligen skulle få ändamålsenliga lokaler. När många partier inför valet lovade att Gymnastikens Hus skulle uppföras under mandattiden så trodde man att nu skulle det verkligen bli förverkligat.

Från Folkpartiet sida tycker vi därför att det är dags att förverkliga löftet och bygga ett Gymnastikens hus snarast. En viktig aspekt är att Gymnastikens Hus gärna byggs som en utbyggnad, vid Dragonskolan för att få en effektiv lokalanvändning även dagtid.

BYGG GYMNASTIKENS HUS NU!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.