Umeås V-hyckleri om idrottsbyggen, gymnastiken inte i idealläge och simningen i farligt outrett trafikläge, öppnar för SimGympaHus på campus och idrottsår 2015… efter 2014-året.

Umeås V-hyckleri om idrottsbyggen, gymnastiken inte i idealläge och simningen i farligt outrett trafikläge, öppnar för SimGympaHus på campus och idrottsår 2015… efter 2014-året.

Idag, 14/8, har ordföranden i Fritidsnämnden i Umeå kommun, Lennart Arvidsson, Vänsterpartiet, debattinlägg i VK, http://www.vk.se/1252678/idrottsstaden-umea-utvecklas, Idrottsstaden Umeå utvecklas och om Gymnastikens hus som V-ledaren Tamara Spiric i Totalt Umeå säger i I 20-läge och för Midgårdsskolans behov.

Det är ingen placering gympafolket i många år kämpat för utan man fick höra av Arvidsson samma dag V och S informerade om budgeten härom dagen. Så odemokratiskt går det till när V i Umeå planerar för idrotten. Så odemokratiskt agerade V även för simningens behov. V-Spiric har tydligt sagt sig vara emot cityläge och kan som V-partist knappast gilla kommerskopplingen med centrum.

Därför blir V:s idrottspolitik hyckleri, säger en sak och gör en annan, och mot idrotter som verkligen är kvinnodominerade, gymnastik och simning, både i utövare och i sportsliga framgångar, så dubbelt hyckleri därmed. Än mer då V ju drivit fram Kvinnohistoriskt museum, men inte vill ge ideallägen för simmare och gymnaster, inte heller ihop med andra sporter som på Nolia, Gammlia och Campus.

DOCK, Fritidsnämndens ordförande har passusar i sitt inlägg som öppnar för idén om ett SimGympaHus och som, om V vill vara helt ärligt och få bort hyckleristämplar, stå för vad man säger också i verkligheten.

Gymnasterna i Umeå kommer att få träna och tävla på villkor som de aldrig haft tidigare. Även om den i första hand byggs för gymnastikens behov så kommer naturligtvis fler idrotter att få möjlighet att träna här.

En idrott som domineras av tjejer vars träningsmöjligheter har varit minst sagt eftersatt

Det är framför allt bredden som gör idrottsstaden Umeå så bra. Möjligheterna till motion och träning för alla åldrar är många. Det finns fina inom- och utomhusanläggningar, bland annat för motions- och skidspår, ridsport, hockey, innebandy med mera. Här finns också Europas största motions- och träningsanläggning IKSU-Sport.

Detta stämmer med mitt budskap i VK-inlägg 22/7 om Rädda idrottsstaden Umeå http://www.vk.se/1239259/radda-idrottsstaden-umea

i att skapa en kombination av simhall och gymnastikhus i ett SimGympaHus och då bäst för framtiden på just campus. Där finns båda universiteten, UmU och SLU, IKSU med idrottsmedicin, NUS, ett gymnasium intill, skolor och dagis nära samt mycken utemiljö, som verkligen gynnar den naturligaste idrotten av alla, gymnastik och grund för alla andra sporter. Simning, också idrott som är obligatorisk, passar då in ypperligt och ger Umeå något helt unikt för idrott, motion och hälsa.

Här en illustration om hur det kan se ut och var, där en öppningsbar vägg ger plats för tillfälliga läktare för simbehov. Det klarar SM-krav på åskådarplatser och med utemiljö som godkänns för att få en SM-vecka sommar, inte som nu Fritidsnämnden/Umeå Fritid försöker i en provisorisk och trafikfarlig lösning för en Nanna-50:a, i centrum isolerad från andra sporter.

MED NÄRINGSAKTÖRER SOM VILL DET BÄSTA FÖR IDROTTSSTADEN UMEÅ OCH POLITIK SOM SLÄPPER GAMLA MÖNSTER OCH TÄNKER NYTT GER IDROTTSÅR 2015… EFTER 2014-ÅRET.

Nanna simgympa hus 2

 

2 kommentarer

  1. Åse

    Hur gör man för att rösta in dig till kommunalråd? Jag tycker du skulle bli en bra sådan. När ska du kandidera?

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Blir nog svårt då det inte finns parti som jag kan välja eller parti som vill välja mig. Men att ge mig röster i den debatt jag för som når fram till kommunalråden och få dessa att lyssna bättre, får bli mitt svar för nu. Tack ändå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.