RF om idrottsanläggningar: ”barn och ungdomar säkert ska kunna ta sig till och från”; men som umepolitiken inte utrett/bedömt inför Nannabadbygge.

Gårdagens blogg om ogjorda trafikutredningar för barn/ungdomar vid Nannabadbygge som går emot Riksidrottsförbundets värdegrunder om ”allas rätt att vara med”, säkert kunna ”ta sig till och från”, se http://www.rf.se/Anlaggningar/, utdrag nedan.

Ingen idrott utan yta

Ett brett utbud av tillgängliga aktivitetsytor är en förutsättning för all idrott. Att bevara, utveckla och skapa nya anläggningar och idrottsmiljöer är viktigt. De är en källa till glädje och gemenskap samt främjar motion, hälsa och livskvalité. Riksidrottsförbundet vill att människors möjligheter till motion och idrott tydligt ska finnas med i all samhällsplanering.

Det kan exempelvis handla om trafikmiljön runt anläggningarna, samt att barn och ungdomar säkert ska kunna ta sig till och från.

RF anser också att Barnkonsekvensanalys ska göras inför nya anläggningar utifrån FN:s Barnkonvention där barn ska höras och tas hänsyn till. Se mer på http://www.svenskidrott.se/ImageVaultFiles/id_37470/cf_394/Barnkonsekvensanalys_-anl-idrottsmilj-er-.PDF

Så nedan blogg om avslag på medborgarförslag om trafikutredningar för barns/ungdomars färdvägar till/från ett Nannabad, som går emot RF:s mening och få borde kommunansvariga liksom medier i Umeå att uppmärksamma, för barnens väl och ve.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.