Nydalastugor räddas pga ekonomin, så ville förvaltningschefer 2013 för Nannabad och kan nu bli verklighet..

Frist för Nydalastugorna – har inte råd att riva

Umeå. Nydalastugorna ska rivas, enligt ett beslut i kommunfullmäktige. Men pengar för att genomföra beslutet saknas. 

De omdiskuterade Nydalastugorna som skulle rivas, kanske räddas nu. Igår beslöt Kommunfullmäktige i Umeå att skjuta på rivningen pga ekonomin. Det kan vara början till omtänkande som också kan bli för ombyggd Rådhusesplanad i centrum och Rådhustorgets omvandling. Tunnelomtänkandet (se blogg igår) motiveras ju också ekonomiskt.

DÄRFÖR talar allt mer för att kommunen snart räknar fram siffror för vad ett Nannabad kommer att kosta i drift per år. Nuvarande påstående på kommunens hemsida 22-25 mkr/år, blev 30-35 mkr i VK-reportage 2013.

Nanna Lerstenen-Norrvidden

Men det kan bli 45 mkr/år som den andra aktören Norrvidden/Medley räknade med vid budet 2009 (då Lerstenen, m fl hade 22 och fick uppdraget, som sedan kommunalt badbolag övertog och utökade ytorna med 3 000 kvm till 12 000 kvm!).

Också värt att påminna är förvaltningschefers förslag inför budgetfullmäktige 2013 att skjuta på Nannabadbyggandet i två år, just för ekonomin. Det var en signal om kommande pengarproblem och som för varje år blir allt tydligare.

Nu byggs det, men omgörning från för barn/ungdomar till vuxenbad/relax/rehab/spa mm i centrum och utförsäljning till privata aktörer ger pengar tillbaka och över, både investering och drift för simhall och äventyrsbad på billigare tomter och trafiksäkrare läge, se nedan (+ att äventyrsbadande blir mest ekonomiskt på en utbyggd Holmsunds Aquarena).

Nanna 5 lägen

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.