Sim-svagt av VK och Umeå kommun vid simhallens sista (?) tävling NM!

Sim-svagt var det av umemedier i allmänhet och VK i synnerhet vid NM, Norrländska Mästerskapen, i simning i Umeå simhalls (sista?) tävling 22-24/4 med minimal bevakning. Svagt gjort var det av Umeå kommun som inte passade på att tacka Umeå Simsällskap för 46 år i simhallen med i omgångar SM-simframgångar, ja t o m ibland internationellt. Kommunpolitiker och näringsliv borde ha stor anledning tacka USS för ett 15-tal olika slags SM-arrangemang, 1972 – 2006, och därmed satt Umeå ”på kartan” för hela simmarsverige.

Nanna USS VK kommun

I bilder ovan syns Umeå kommun t h om en Simtävling i simhallen, men inte vilken (?)…. Överst t v står VK för budskapet ”Du är med”, men inte var VK det, förutom en bild på USS:s framgångsrikaste simmare, Saga Sandström och en intervju. Men inget annat från NM:et, som att Umeåklubben blev i tvåa poängtävlingen efter suveräna Sundsvall och inget om ”gamla” simmare som slöt upp för poängens och klubbens bästa.

Inget heller om att en av landets främsta simmarungdomar för 10 år sedan, Sara Sharp, gjorde en liten comeback med näst snabbaste damtiden på 100 m fritt i lagkapp, 58,22. Inget om IKSU-medaljer eller om Skellefteås framgångsrika herrsimmare där Filip Svedberg blev JSM-mästare i fjärilsim i november i fjol.  Även snack med Luleåtränaren, forna simkaptenen i Sverige, mångåriga TV-kommentatorn Hans Chrunak, hade haft nyhetsvärde.

Annat var det förr när VK-sporten hade simfrilansare, sedan ”urminnes tider”, signaturerna Masen – 40-talet, (Bertil Lindqvist), senare sportchef på VK, Swim (Lasse Edstedt) – 50-talet, Plask (Roger Taflin) – 60-talet och Plums (övertecknad) -70/80/90/00-talet. Själv har jag rapporterat från många NM i andra Norrlandsstäder och NM i Umeå några gånger, då med helsida, flera bilder och resultat för mer än de allra främsta.

SÅ VK/FOLKBLADET-SPORTEN, STUDERA NEDAN BILDCOLLAGE FRÅN NORRLÄNDSKA MÄSTERSKAPEN I UMEÅ (inte Norrlandsmästerskapen som Sporten skrev) OCH GE GÄRNA UTRYMME FÖR DESSA BILDER SÅ KAN JAG SKRIVA BILDTEXTER TILL.

NM collage b

TILL UMEÅ KOMMUN, LÄS I VÄSTERBOTTENS IDROTTSFÖRBUNDS 100-ÅRS-JUBILEUM-SKRIFT 2008 OM HUR AMBITIÖST, SERIÖST OCH FRAMGÅNGSRIKT UMEÅ SS VARIT I TÄVLINGAR OCH ARRANGEMANG + ALLA SIMSKOLOR MAN HAFT OCH HAR (men nu Umeå Fritid/badledning kan konkurrera bort genom ”ockerhyror” och utestängd simförening i undervisningsbassäng i nya bad- och simanläggningen).

FUNDERA SEDAN HUR MAN SKA HYLLA USS – LEDARE- FUNKTIONÄRER -SIMMARE…

DÄR ÄR ETT TIPS ATT LÅTA BYGGA NY/EKONOMISK 50:A I IDROTTSLÄGE MED PENGAR FRÅN OMGJORT NANNABAD TILL HÄLSOGALLERIA FÖR VUXNA OCH UTFÖRSÅLT TILL PRIVATA AKTÖRER SOM DÅ KAN BYGGA BOSTÄDER OVANPÅ BASSÄNGRUMMET SÅ BLIR ALLA VINNARE; ÄVEN SKATTEBETALARNA I UMEÅ.

PS ”sista (?)” i rubriken handlar om att det kan hända något med nya badbygget som inte förutsetts eller oturen är framme (sådant har hänt förut att premiärer senarelagts) varför kommunen bör gardera med att hålla Umeå simhall i beredskap en tid i höst)

2 kommentarer

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      VF/Folkbladet och VK har gemensam redaktion med två chefer, däremot gör Folkbladet något mer självt vid vissa tillfällen. Att jag betonar VK hänger ihop med simhistorien medialt i Umeå med olika sportredaktioner och VK stort satsande på simning. Vad och vem som styrde det minimala om NM-bevakning, vet jag inte, men kan ju vara intressant i sig här. Simtävlingen, NM:et, hade gratis inträde och det var inte fullsatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.