Badhushistorik ”stulen” av Umeå kommun (2 ggr) visar på intresse. Ersättning?: Rädda Umeå simhall.

Gårdagens blogg om Balticgruppens beslut att restaurera Umeå Varmbadhus från 1894, vid Umeälven, gav intresse därifrån att ta del av den artikel jag fick göra 1970 i VK m a a Umeå simhalls invigning i december 1970 (se längre ner).

Umeå kommun har också intresserat sig för min historik så mycket att man ”stal” den och publicerade utan att fråga mig om lov och utan att ersätta intrånget. I en av Umeås tidigare badutredningar fann jag plötsligt delar av bad- och simhistorik jag kände igen. Jag sökte ansvarig tjänsteman som sade sig inte känna till om upphovsrätt, varför jag lät det bero.

När nuvarande bad- och simanläggning i centrum fick en hemsida fanns också en Umeåhistorik för badhus och simhallar, och visade sig vara nedanstående i stort sett ordagrann refererad utan upphovsnämnande. Påpekande till badhusbolaget gav medgivande och ursäkt. Och borttogs då ingen överenskommelse om ersättning blev av.

BÄSTA ERSÄTTNING FÖR KOMMUN-”STÖLD”-INTRÅNG ÄR ATT RÄDDA UMEÅ SIMHALL SÅ BAD/SIM-HISTORIEN KAN BESÖKAS, FRÅN 1894  TILL 1970 OCH I FRAMTIDEN.

(Dubbelklicka, läs och imponeras om europatopp i el och Umeå som experimentstad.)

Nanna Umeå badhushistorik b

FRÅN 1970 FINNS I MIN BOK ”UMEÅS BAD HISTORIA OCH FRAMTIDENS SIMNING” FORTSATT HISTORIK SOM UMEÅ KOMMUN GÄRNA FÅR PUBLICERA OCH FRITT NU..

Umeås Bad historia...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.