Umeå! Lär av Borås SM-veckor och konstsnöspår samt i Söderhamn och Ulricehamn för egna SM 24-26 mars. Bjud in J Colting till Idrottsgalan 2018.

Tisdag 21/2 på vk.se berättades om ”hälsoproffset” Jonas Colting framträdande i Umeå samma kväll,

se http://www.vk.se/plus/1937650/halsoproffsets-basta-rad-fredagsfys-innan-fredagsmys#item=0

Hälsoproffsets bästa råd: ”fredagsfys innan fredagsmys”

I FORM Han menar att vi sitter som hopkurade troll framför våra datorer, att fredagsmyset blivit något sjukt, och att snacket om vilodagar är trams.
På tisdag kommer triathleten och författaren Jonas Colting till Umeå med föreläsningen Varken kul, roligt eller gott.

Han håller till i Borås, en stad Umeå kommun har all anledning att utbyta kontakter med. Där byggdes för flera år sedan en inomhus-50-m-bassäng i klass med den Umeå nu har i centrum. Men i Borås i idrottsområde och vid deras ute-50:a som klarar SM på långbana. Vilket gav Borås SM-veckan sommar 2014 och den andra i år 2017. Tilläggas kan att Borås-inne-50:an kostade strax under 60 miljonrer kr att bygga.

Än mer att lära av Borås är deras längdskidsatsning, vilket för västerbottningar känns lite (”fördumsfullt”) konstigt. Men med framgångsrika världscupen på skidor på konstsnö i Ulricehamn tidigare i vinter och lyckade SM-veckan på skidor i Söderhamn nyligen, också med gott om konstsnö, är det väldigt ”KONSTIGT” att Umeå kommun med skidallians och näringsliv, inte insett sammalunda för skid-SM och en ny SM-vecka vinter.

Nanna SM skid Söderh Ulriceh

Inför SM:et 24-26 mars hade inte Umeå garanterat skidspåren i Gammlia och på skidstadionområdet på och vid Gammliavallen fotbollsarena utan Skidalliansen hoppades på vädergudarna som nu verkar ha förbarmat sig om snö för sista helgen i  mars. Men för framtida SM-skidor på Gammliaområdet vill kommunen bygga sönder med bostäder (se ett flertal tidigare bloggar).

Så Umeåpolitiker, studiebesök Söderhamn för SM-vecka vinter och Umeå Idrottsgala, bjud in Jonas Colting till idrottsgalan 2018 för att föreläsa till en del och informera till annan del hur Borås kan satsa och klara SM-veckor sommar + att ha skidspår nere i, ibland, regniga Västergötland som syns nedan på Coltings hemsida.

Förra helgen hade vi ett av våra fyra årligen återkommande ColtingBorssén Simcamps i Borås.I vanlig ordning var det mycket god uppslutning och under fyra simpass och flera teoripass lyfte vi kompetensnivån rejält på våra deltagare. Det är fantastiskt att se vilken enorm utveckling många av dem gör under så kort tid!Det blev dessutom lite tid över för egen träning och den tillbringades till största delen i skidspåret. Jag fick till två femmilare runt simcampet och kunde dessutom följa upp med en träningsdag av rent episka mått i onsdags! I strålande sol så fick jag till 100 kilometer, uppdelat på två pass.Det var enastående skidspår på Borås Skidstadion och förutsättningarna kunde inte varit bättre. Nordenskiöldsloppets 22 mil förefaller dock fortfarande obegripligt långt för mig:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>