Umeås slalomhistoria i Teknikbacken på Haga/Gammlia, Historieskolan, VK

Historieskolan i VK visar idag, 4/2, var vi barn startade vår slalomhistoria, i Teknikbacken på Haga/Gammlia. Det var i området där SM-spåret idag går, t v om lilla läktaren på bilden nedan (från SM-veckan 2014 med längdskidstadion på fotbollsplanen).

https://www.vk.se/plus/2662858/teknikbacken-for-slalomsvangar-och-hopp

Teknikbacken 2014 barn

VK:s Mikael Wikner intervjuade mig på plats nyligen och på mittenbilden ovan syns jag i unga år på 1950-talet, och med storasyskonet Karin och Björn, testade utförsåkning i det som kan vara just Teknikbacken (alt. i sluttningen vid Hamrinsberget). Foto: Olle Bengtson (min pappa) Längst t h är några år senare och utför på Klitvallen nära Dikanäs.

Någon slalomkarriär blev det inte, dock backhoppning under ett antal ungdomsår, och som vi tränade i Teknikbacken. Däremot hade jag förmånen att se alpina VM i Åre 1954 och som visas med bilder i morgondagens blogg när VM:et 2019 i Åre startar med första tävlingen.

Teknikbacken VK historia 4:2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>