Simförnyelse – efter utesim, badhus, simhall, äventyrsbad – är strömmande vatten i simkanaler, i verkliga arenor, simframtiden… som i läktarhus, m fl. + PR av Phelps/Sarah ”Seastream”?!

Ute på nätet och inne i verkligheten visas här 30-talet varianter på simkanaler med strömmande vatten där jag uppfunnit ett flertal som illustratören Mats Edvardsson, också Umeå, tecknat fram.

Överst t v syns skylt som visar simordning med pilar runt i banbassänger som om förebådande simkanalanläggnining, likt velodromform och friidrottsdito i ritningarna intill. Här visas också hur strömmande vatten fås med att ”sätta fart på vattnet” med yngre barn och äldre män (se även förra bloggen), en siminnovation för simlärande.

Verkliga simkanaler finns i de två översta raderna från Paradiset i Ö-vik och från Köpenhamn och Finland. Där och i mittenraderna finns illustrationer av 10-talet simkanaler jag skapat och visionerar för + senaste ”simmovationen” en simkanal i läktarhus passande vid ute-50-m-bassänger och här i en utveckling för Nydala friluftsområde i Umeå.

Simkanaler en masse

Inspiration för simförnyelse med simkanalarenor och strömmande vatten ges här ovan i nedersta raderna från utlandet med avlånga och snirkliga på fritidsmark, raka i urban miljö och centrumkärna samt rundade former, cirkelvariant i Himlabadet i Sundsvall plus koncentriska simbanor längst t h och ovanför i Umeå en halverad simkanal.

T v ”slamkrypare”, inte simkanal utan friidrottsarena, symboliserande en jättekanalvariant.

Allt detta passande för ”The swimming revolution” med världens främsta herrrsimmare i många år, Michael Phelps, fjärilsimmande i simpool med strömmande vatten i den fart man själv simmar. Vad kan vara bättre PR för simkanaler? Jo, just Sveriges simstjärna Sarah Sjöström med det ideala namnet i ”ström” och än mer med ”sjö”. Således ”Seastream”?!

Här båda i simcollagebild med Sarah i ”strömfart” mha slangar och Phelps i poolströmmar.

Simkanal slang Sarah

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>