Så vann jag över Umeå kommun då Professorn Campus nu övergår till kommunregi med min förskolemodell av campusdagisidéer jag har skapat…

Uppdaterad 12.50 med info från VK och Västerbottensnytt

Så vann jag (till slut) över Umeå kommun därför att…

…mina campusdagisidéer godtas, efter att ha mött motstånd tidigare.

Professorn Campus övertar

Och detta genom att Professorn Campus nu övergår till kommunregi och med min förskoleidé skapad för UBBI-modellen Campus, i avtalet för projektet vid Uminova Innovation där personalkooperativet Professorn tillsammans med byggföretaget Peab och fastighetsbolaget Hemfosa AB förverkligade Umeås största förskola, 8 avd i 2 plan vt 2016.

Vinst känns även för att kommunen  nu beslutat att driva fyra avdelningar och låta fyra avdelningar vara flexibla för tillfälliga platser, idéer jag presenterat för förskoleansvariga och återkommer om i kommande blogg. Nedan t v visas hur denna flexibilitet fungerar genom husets utformning med få genomgångsrum och direktsamband till torgdel.

UBBI Campus torg Böle flex

T h kommunritning som inte är flexibel pga skolhallar för fler avdelningar och gallerirum = korridorhall med många genomgångar och långa avstånd samt ”krångelväg” till torg/matsal.

Härunder invändigt bilder med den flexibla rumsmiljön för campusförskolanmodellen som nu, förhoppningsvis, förskolepolitiker i alla partier gör studiebesök på (lär inte ha varit några under de tre år personalkooperativet drivit Professorn Campus) och in-ser plusvärdena.

Professorn ccampus visning b

Här på balkongen på ovanplan pekar jag mot friidrottsarenan + IKSU Sport = idealläge!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.