Umeås Bästa PR sommartid är en SM-vecka men som inte Nannabad kan ge.

SM-veckan vintern 2014 får Umeå. Det är bra. Men chanserna att få SM-veckan sommartid med många fler idrotter, i fjol 2011 hade Halmstad 20 olika sporter, är uteslutna med en 50:a i ett Nannabad trångt mitt i stan utan utevistelsemöjligheter samt omöjligt att ge besked i tid om färdigt.


Däremot på idrottscampus med IKSU Sportcenter, friidrottsarena och en 50×25:a i simarena där, Nydalaområdet där simningen i triathlon går i Nydalasjön och Gammliahallen nyttjas också, har Umeå något som definitivt kan intressera Riksidrottsförbundet och specialidrotterna. 


Vilka andra idrotter som passar Umeå återstår att se, följande 20 var det i Halmstad 2011, i alfabetisk ordning: biathle, beach wrestling, casting, cykel, dragkamp, extreme enduro, fallskärmshoppning, frisbee, glima (brottningsform), kanotpolo, oriente- ringsskytte, militär femkamp, rodd, rugby, simning, squash, submission wrestling (hybridkampsport), taido (kampkonst), triathlon och vindsurfing.


Om nu Umeås politiker är glada åt SM-veckan på skidor, så är vi många som blir glada om politikerna nu släpper bad- och simplanerna på Nannakvarteret och tar upp en dialog med IKSU och universiteten, UmU och SLU att sikta på, 2015 eller 2016 för en SM-vecka sommartid.


Lär man av Borås kommun med simsporter och näringsliv där, ska det gå att skapa en 50×25:a för samma lite över 50 miljoner kronor. Då blir det pengar över från dyrt äventyrsbad på Nanna och som kan få mer på campus än på den trånga och trafikmiljöfarliga området mitt i centrum.


Med Nannabadplanerna, allt byggande i centrum, överklagningar och annat som kan fördröja, kan Umeå inte söka för simningen (som behövs för att få SM-veckan tillsammans med friidrotten de två största i SM-arrangemanget). Däremot med egen planering på IKSU för en "Borås-50:a" kan man styra tidplaneringen säkrare och då söka i tid för att vara med om 2015 eller 2016.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.