Umeås Bästa Blodomloppsbana 2014 vore kring Campus med dopp i ny simarena där!

Blodomloppets 11 000 deltagande imponerar och med en ny bana kring campus, lagomt till 2014, kanske 15 000 nås. Där deltagare efteråt (dock ej alla) kan simma av sig i 50:an i en ny simarena och, allra helst, pröva då Sveriges längsta inomhussimkanal med strömmande vatten, om 100 meter.

Dessa idéer/visioner föddes när jag igår cyklade runt på 10 km-banan i i 20-skogen som sprangs i Blodomloppet. Och, ursäkta mig arrangörer som gör ett fantastiskt jobb, det var ingen bana jag gärna springer. Gruset som rörde om damm och blev besvärligt för många och stenar som riskerade stukningar (samt sprängsten på ett ställe), gör att en ny bana nog behövs.

Dessutom med denna löpar- och promenadfest är det synd att den till största delen göms undan i skogen med svårt att få hejarop och publik samt att denna massrörelse inte syns mer i Umeå är synd.

Så här är mitt förslag till ny bansträckning i nytt område.

Starta utanför IKSU, på södra sidan, på Umeås "Champs Elysée", avenyn Gösta Skoglunds väg, spring österut i svag utförslöpa ner mot rondellen, vik söderut till Ålidhem, sedan in där, tillbaka till IKSU, nerför GS-vägen, vik norr över campus och sedan vid Friidrottsarenan ner till målet utanför Universum.

Då fås en asfaltbana och stängs gator av gott om plats. Vid Universum och parkeringen där ryms många liksom runt dammen. Lindellcaféet och ett öppet Universum samt IKSU ger ytterligare lockelser.

Och har Umeås politiker avbrutit Nannabadplanerna, brutit också mot Jantelagen (se tidigare blogg idag) så kan en 50-metersbassäng finnas vid IKSU, och kanske min "simmovation" om en simkanal med strömmande vatten, unik i sitt slag i Sverige och kanske övriga världen.

Tänk då att inleda Kulturhuvudstadsåret med vinter-SM-veckan för eliten och forsätta i slutet av maj med nya Blodomloppet kring campus, liknande ovan, för elit och 15 000 eller kanske 20 000 andra löpare, då återstår att hitta ett spännande och attraherande idrottsevenemang senare på året och då inomhus, kanske för barn och i alla Noliahallarna på Dragonfältet.

Varsågod, idéerna är gratis!

PS

Om alla byggnationer på campus och för E4:an är klar 2013, kanske den nya banan kan prövas redan då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.