Umeå Bästa kommentarer är de som ogillar Nannabad och gillar Nannaplan

 Umeå Bästa kommentarer är de som ogillar Nannabad och gillar Nannaplan. Igår skrev jag om att flytta busshållplatserna efter Vasaplan till grusplanen vid Mimerskolan och där skapa ett Nannaplan. VF lade ut det på nyhetssidan på nätet.

Det har, tills nu, gett 17 kommentarer (egentligen 16, då jag svarat på en). De allra flesta gillar nya busshållplatser och alla ogillar badhusplanerna. Detta är ingen opinionsundersökning, men väl en opinionsyttring som stämmer med undersökningar för sex år sedan och stämmer mer än väl med det jag får höra direkt av folk.

Så småningom när detta in hos politikerna  också. Möjligheterna att prestigen minskar, ökar med tiden och särskilt under sommaren när man möts och, kanske, diskuterar Umeås stadsplanering. Då är det viktigt att veta att det är inte försent att ändra ett Nannabadbeslut.

Tvärtom, ju mer tydlig planerna blir, desto lättare att argumentera emot. Och nu är det projekteringsunderlag som ska in, för att under hösten arbetas med, och först i slutet av året ge ett underlag för totalentreprenad. Så både kritik mot går då att komma med och alternativa förslag, som i form av utmaningsrätt i bloggen igår.

Avslutningsvis kommentarerna i VF igår

Normal
0
0
1
553
3154
26
6
3873
11.518

0

21
0
0

Helt rätt tänkt av Urban! 
Anmärkningsvärt att kommunen driver detta vansinnesprojekt vidare. Är det prestige det sitter i?

Urban har typ 97% av befolkningen på sin sida. Fortsätt kampen, för Umeås bästa! 


            Dan 
Det har han inte alls. Och det här förslaget med nytt busstorg är ju rent vansinne! Förstår han vad det innebär att dra om alla busslinjer i stan? 


            Fredrick 
Det finns de som tänker till skillnad mot de inne i stadshuset,mycket klokt förslag för en bussterminal på grusplanen. 


            JJ Bra förslag!
Betydligt bättre att lägga badhus och ev. evenemangsarena vi I20-området.
Fortfarande rätt centralt och oändliga ytor för parkeringsplatser.

            mok 
intressant lösning!

            Nils 
Ok, badhus eller inte är en sak, men Bengtssons busstorg är ju helt vansinnigt värdelöst ur användningssynpunkt. Gräv hellre ned nuvarande Vasaplansfunktion och bygg ett torg ovanpå, nedgångar till bussarna på var sin sida beroende vilket håll man ska åka. Möjligtvis dyrt men ytterst trafiksäkert då inga människor passerar i bussarnas körfält.
Eller ännu hellre, inse att Umeå ligger i Norrland och underlaget för att bedriva handel i än större proportioner än planerad IKEA-etablering inte finns i dagsläget. Det är inte så att dagens centrum är utan tomma butiksytor.

            Umeå växer… 
Umeå växer. (Är en av Sveriges snabbast växande städer). Ytorna i centrumkärnan kommer att efterfrågas på sikt. 

Ett badhus som ligger på t.ex. I20, Nolia, Haga, Hamrinsberget kommer att anses vara fullt tillräckligt centralt för ett badhus. 

Det går idag bussar till alla stadsdelar och man kan justera/öka avgångarna på linjer som passerar stadsdelen badhuset hamnar på. 

Shopping och besöka badhus är en konstig kombination. 

Centrumhandlarna vill att centrum utvecklas, och det gör det bäst om det kommer fler affärer, mat- och fikaställen, kultur etc. Ett badhus snarare bromsar utvecklingen 
Svara

            Fidel 
Varför gräva ner bussarna när det finns en sån utmärkt plats som grusplan på Mimer? 
  

            Norrbotten 
Inget snack om att det här är ett bättre förslag. Men mest av allt är jag ändå trött på att höra om skiten. 


            Susanne 
Så underbart om vi kunde slippa alla stinkande bussar på Vasaplan! Detta skulle funka bra om man öppnar upp för mer trafik på Nygatan och Västra Kyrkogatan. Nuvarande gågatan på Kungsgatan kan få bli en riktig cykelgata eftersom det är det naturliga stråket för dom flesta cyklister både till och genom stan. Sedan kan man ha gågator ikring istället till exempel på Skolgatan!

Bra förslag Urban, men det går att utforma busshållplatserna mer effektivt, t ex två raka led med hållplatser! 


            GbM 
Ser bra ut, skrota badhusplanerna tack.

            Flitiga Lisa 
Umeåborna vill inte ha vare sig ett badhus eller en simhall, om vi får tro kommentatorfälten. Varför inte låta lära barnen simma i sjöarna eller havet på sommaren, som under förra årtusendet? Det blir säkert mycket trevligare och bättre. Och vi blir härdade! Simsporten är ändå inget för oss som spelar hockey. 


JA till badhus. NEJ till placeringen 
Dom flesta vill nog visst ha ett badhus. Det är

placeringen man först och främst är emot. 

Dessutom verkar utbudet bli en besvikelse

 med nuvarande förslag när det från början var tal om mycket större äventyrsdel inkl. 50

 m bassäng och hopptorn och you name it. 


            MOJE 
Vettigt förslag! Bygg sedan badhuset på nuvarande busscentralens plats istället eller på det blivande tomma området vid gods bangården efter Vännäsvägen.

            Svenne 
Bra förslag! Att lägga badhuset mitt i smeten är puckat. Bygg badhus uppe i I20-skogen istället. Det skall vara enkelt för barnfamiljer att ta sig till och från badet. Det bör även finnas goda parkeringsmöjligheter. 


            RJ! 
Bygg en tunnelbana ocjh skrota bussarna.

.

Normal
0
0
1
553
3154
26
6
3873
11.518

0

21
0
0

Normal
0
0
1
553
3154
26
6
3873
11.518

0

21
0
0

Normal
0
0
1
553
3154
26
6
3873
11.518

0

21
0
0

Normal
0
0
1
553
3154
26
6
3873
11.518

0

21
0
0

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.