Umeås Bästa Nannaidéer är det mesta utom bad – t ex MimerMagicWorld.

  Umeås Bästa Nannaidéer är det mesta utom bad – t ex MimerMagicWorld.  

 Så här ritade Mats Falk, illustratör, fram en idé jag tog fram för många år sedan då inte Nannabadplaner kommit. Idén kom av att Umeå kommun tidigare haft förslag på en evenemangsarena just på grusplanen vid Mimerskolan i samband med debatt om Sporthallens/Gammliahallens rivning eller inte.

MimerMagicWorld var tänkt som ett integrationsskapande nöjes- och kunskapspalats. Idag genom Kulturvävens planer på kajen, som har en del av MMW-idéerna, kan denna arena få ett annat innehåll, t ex mer mot arenaarrangemang och genom läktare på höjden kan flera tusen sittplatser skapas.

Denna arena drar inte lika mycket bilar och utflyktsbussar som ett äventyrsbad så trafiken får mindre  problem. Aktiviteterna är mer på kvällar och helger så att det blir mindre kollisioner än äventyrsbad- och handelstrafik.

För mer av vuxenlockelse passar däremot bad av spakaraktär, bastuland, rehabsim i mindre bassäng, mm som samverkar mera med hotell och handel än äventyrsbadande familjer och ungdomar.

Idag behandlar Byggnadsnämnden en fråga om att kunna nyttja en gammal detaljplan och slippa revidera den för kommunens Nannabadplaner. Och på måndag 18 juni diskuteras detta  i en interpellation i kommunfullmäktige.

Det vore oklokt att lita på detaljplanen från förr. Då kan nämligen idéer som ett MimerMagicWorld, evenemangsarena eller annat mer passande och attraherande än äventyrsbad och 50-metersbassäng i kommunal ägo, måsta prövas i en ny detaljplan ifall Nannabadplanerna spricker (ingen vet ju om de verkligen blir av, ekonomin är än inte beräknad eller fastställd).

Tänka efter före och tänka om är något som alltid är värt att tänka på.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.