Umeås Bästa om ritningsproblem som ger fel bad och stämning mot Umeå kommun

Umeås Bästa om ritningsproblem som ger fel bad och stämning mot Umeå kommun handlar denna blogg och berör därmed mina två yrkesområden, bad- och simutveckling samt barnomsorg.

 I våras hade Umeå kommun inte koll på om äventyrsbadet blivit större eller mindre än tidigare ritning (det var mindre). Nu visar det sig att Umeå simhall från 1970 har nästan samma utrymme som planeras på Nannakvarteret. Vilket troligen politikerna inte vet om.

 Dessa ritningsproblem om innehåll och ytor, stämmer också med de erfarenheter jag har efter nästan 40 års verksamhet inom barnomsorgen. I mitten på 70-talet påvisade jag som dagispersonal och fackligt aktivt om överytor och felvända förskolor, vilket ändrades därefter. Men inte gav några erkännanden.

 2003 redovisade jag som företagare i en egen utredning på nya överytor för nya förskolor  och som politikerna inte visste om. De följde mitt råd om att återgå till normalytor, dock utan att vilja diskutera ersättningskrav. Och nu har jag i tre år på olika sätt få en dialog om ett upphovsrättsintrång, men utan att lyckas.

 Pga icke-dialogen har jag till slut sett mig nödsakad att inlämna en stämningsansökan mot Umeå kommun (För- och grundskolenämnden). Även här finns felaktigheter i kommunens bedömning av ritningar som för bad- och simplanerna.

 Jag ska inte mer orda om stämningen, nu får rättprocessen ta vid. Jag har varit med om detta i andra kommuner, och det har gett lösningar på ritningsproblematik och upphovsrätt. Det ger hopp om samma i Umeå.

Samma hopp som jag har om att blundandet för verkiigheten i ett annat byggärende (ett Nannabad) genom att förlita sig på en 64 år gammal detaljplan, också ger prövningar på rättslig basis och då får seriösa bedömningar, inte slarviga som nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.