Umeås Bästa Simarena av OS-klass fås på Campus – inte av ett Nannabad!

Umeås Bästa Simarena av OS-klass fås på Campus – inte av ett Nannabad!

Idag har jag i VK ett Öppet brev till Nannabadets "maktherrar", kommunalråden Lennart Holmlund (S) och Anders Ågren (M) samt INAB:s Vd Bertil Hammarstedt med rubriken "En Campus-50:a får OS-klass – inte Nannabad, se nedan.

Det är att OS-bassängen om 50×25 m har en 25-metersbassäng intill, precis som det kan bli med en 50:a vid IKSU:s simhall och dess 25:a. Igår kunde man i TV-sändningarna se hur bl a OS-stjärnan Michael Phelps simmade av sig i 25:an innan det var dags för nästa lopp.

Så blir det med en Campus-50:a att kunna ge bästa möjigheter för simmarna och därmed attraktivt för att ha simtävlingar i Umeå, vida bättre än i ett trångt och outvecklingsbart Nannabad.

Och bra simanläggningar var en viktig faktor som OS-kommentatorn och förre förbundskaptenen i simning, Hans Chrunak, angav för att just USA ständigt är världsbäst i simsporter. Det är också en anledning tlll att världssimmare från andra länder tränar "over there".

En Campus-50:a i Umeå i OS-klass med 25:a intill ger möjligheter att locka andra simmare i Sverige, kanske även från utlandet, att söka sig hit, särskilt med närheten till andra idrotter  och universitetsområdet. Så blir det inte med ett Nannabad.

Detta är mitt budskap till "maktgrabbarna" Lennart, Anders och Bertil, att titta på OS-simningarna de två sista dagarna och tänka till ett varv hur fel (och dyrt med förlorad alternativintäkt på kanske uppåt 100 miljoner kr för Nannatomten) det är att ha ett Nannabad mitt i stan.

Jag avslutar med att be kommunalråden och INAB-Vd:n om att svara på min insändare. Detta är dock inte särskilt troligt, då det under 5,5 år sedan beslutet om Nannabad kom i januari 2007, aldrig i media varit insändare/debattinlägg från någon högt ansvarig, politiker eller tjänsteman.

Det är tydligen med tigande som makten i Umeå vill dirva igen detta dyrbara, dåliga och oframsynta beslut. Då är det tur att man kan i bloggar tala om sanningen här, eller sanningarna, som i nedan insändare.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.