Umeås Bästa Bad på IKEA-tomten, äventyrsbadet i ett IKEA-bad?

Umeås Bästa Bad på IKEA-tomten, i alla fall äventyrsbadet?

I vilket fall, nu när IKEA-planerna rullar på, trafik- och  luftproblemen ökar med ett Nannabad mitt i stan, vore det en "båda-vinner-metod" att flytta äventyrsbadet till IKEA-läge och 50-metersbassängen till campus/IKSU.

Med alla bussar som beräknas trafikera centum – IKEA och "kringslederna" gör det närmare, och enklare, samt miljövänligare att ta sig till ett IKEA-BAD

Plus att Kolbäcks-E4:an går nära campus, har nu Umeå kommuns politiker chans att vrida utvecklingen med nytt för bad/simning och samtidigt förbättre luftkvaliteten i stans centrum.

Plus ett annart stort PLUS då, ekonomin, genom att Nannakvarteret då kan ge kommunkassan miljontals kronor, kanske uppåt 100 mkr, som var meningen med det stadsutvecklingsprojekt som gällde med "Badpalatset" (2014-ansökan) när privata aktörer skulle bygga. Men nu riskerar slösas bort.

Framtida fördelar blir om Nannakvarteret får något attraktivt där, mer publikt, kanske kultur, kommers eller varför inte en evenemangsarena som kommunpolitikerna var inne på under 80-talet.

Problemet sitter i en "bad prestige" i Umeås kommunpolitik. Men kanske lättnaden över Naturskyddsföreningens beslut att inte överklaga kring IKEA-bygget, gör att denna Nannabadlåsning kan dyrkas upp med nytänkande till efter ett 2014-år.

4 kommentarer

  1. Sture Mattsson

    När vi bygger en 50 meters anläggning måste vi kunna arrangera SM och Internationella tävlingar. Ta till er Urbans utmärkta förslag istället för er mossiga prestige.

  2. Urban Bengtson

    Tack för stödet, nu gäller att fler, som tycker samma, också säger det utåt, uppåt och inåt. Inget är egentligen gjort än, det finns t ex inte en enda klar ritning. Så är det bra läge att byta läge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.