Umeås Bästa fås ej av badbolag som tiger utan av ungdomar som talar ut

Umeås Bästa fås ej av badbolag som tiger utan av ungdomar som talar ut – inte är tysta, det är en sammanfattning av nedanstående blogg.

Nedan e-brev skrev jag den 25/9 till Umeå badbolags nytillträdda  styrelse, Lennart Holmlund (S), Marie-Louise Rönnmark (S), Christer Lindvall (S), Lasse Jacobson (V), Anders Ågren (M), Britt-Marie Lövgren (FP), och Mattias Larsson (C).

Hej!

Min blogg i fredags

http://blogg.vk.se/umeas-basta/2012/09/21/umea-basta-ar-ej-badhusbeslut-pa-nanna-utan-ekonomi-och-ritning-972561

handlade om ekonomin och avslutas med önskan om svar från er som 

kring budget och badekonomi på Nannakvarteret. 

Förr, när kommunen ansvarade och hade en badutredning, 

var den utförlig i ekonomidelarna, inkl besöksbedömning, allt för att

se om det fanns ekonomiskt utrymme och därefter besluta.

Nu har beslutats om projekteringsuppdrag innan sådan information och bedömning gjorts av kommunen.

Jag önskar få svar vad ni, var och en, visste om ekonomin vid beslut om att ingå i badbolagsstyrelsen.

Och vad ni kan informera nu om när ni tillträtt.

Mvh/ Urban Bengtson

PS 

Se också min blogg idag (25/9, min anm.) om utvecklingen i simSverige, där övriga landet är före Umeå precis som Ö-vik går ifrån om äventyrsbad, se gårdagens blogg.

MEN, än, idag den 2/10 har ingen svarat, här är det tigandet som gäller. 

MEN kanske samma politikers satsning i Umeå kommuns nystartade kampanj till ungdomar att inte hålla tyst utan höja sin röst, ka ge svar. Längst ner här är ett utdrag ur kommunens information på hemsidan, www.umea.se

HÅLL INTE KÄFTEN är kampanjens uppmaning

NOTERA att det ordnas en tävling för två och två att lämna förslag på hur Umeå kan förändras och förbättras. Minst en av de två måste vara i åldern 13 – 25 år och folkbordförd i Umeå.

Så därmed kan alla vi andra, äldre (och yngre än 13 år) än 25 år vara med och skapa generations-duon som tänker fritt och talar ut, och högt om Umeås utveckling.

Ordet "förändras" kan innebära att ändra beslut som är tagna, dvs att avbryta dagens pågående Nannabadplaner och ordet "förbättras" att lansera andra bad- och simlägen med bättre innehåll.

För är det några som förstår att ett mindre äventyrsbad än Ö-viks Paradiset inte är något för Umeå, är det just ungdomar. Liksom att det är i ungdomsåldern som det finns många simmare som vill att Umeå bygger den bästa 50:an, i bästa läget och med bästa möjligheterna, inte det sämsta som nu på Nannakvarteret.

DÅ KANSKE UMEÅ BADBOLAGS STYRELSE LYSSNAR OCH SVARAR!?

Så fram för denna kampanj och hoppas på generationssamarbeten och med två och två där Umeåungdomar också samarbetar med ungdomar från andra håll, t ex studenter folkbordförda annanstans och nu studerande i Umeå!

 

På internationella barndagen 1 oktober startar Umeå kommuns ungdomsombud kampanjen "Håll inte käften". Den ska uppmuntra unga umebor att påverka och göra sin röst hörd i samhället.

Besöker skolor

Måndag 1 oktober klockan 10.30—13.30 startar kampanjturnén i  "Mitten" på Dragonskolan. Då deltar ungdomsombuden, Bris, Barnens rätt i samhället, och Tamara Spiric, kommunalråd i Umeå kommun. Under oktober kommer ungdomsombuden att besöka alla kommunala högstadie- och gymnasieskolor.

— Information är grundläggande för att kunna påverka. Vi ungdomsombud har upptäckt att många ungdomar inte tror att de kan påverka innan de fyller 18 år och får rösta, säger Hanna Nyberg, ett av ungdomsombuden.

 

 

Lämna förslag och tävla

Mellan 1 oktober och 20 november finns möjlighet att tävla med kampanjen "Håll inte käften". Två och två kan man lämna in förslag på hur Umeå kan förändras och förbättras. En jury kommer att välja ut max tio förslag som är socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbara och möjliga att genomförbara. 20?30 november sker en omröstning på umea.se/ung om vilket bidrag som ska vinna. Det vinnande bidraget kommer att genomföras. Minst en av de tävlande måste vara i åldern 13?25 år och folkbokförd i Umeå.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.