Umeå Bästa badhistoria är där politiker talar klarspråk, att de är emot Kajen/Nanna/Nolia

Umeå Bästa fås med badhistoria där politiker talar klarspråk, att de är emot Kajen/Nanna/Nolia. Den rubriken hade kunnat passa på nedan VK-reportage i septemberfullmäktige 2005 där Badutredningens tre alternativ diskuterades, på kajen, på Nannakvarteret och på Noliaområdet.

Rubriken var då "Bad på kajen blir dyrt". Orsaken var de komplexa förhållandena för att bygga där. Kommunalrådet Lennart Holmlund (S) säger att det ändå ska "nu köras i botten". Sedan står följande i framlidna kommunreportern Karin Hörnfeldts artikel:

"Och faller badet på kajen på grund av ekonomin är i varje fall inte Holmlund särskilt intresserad av de två andra lägena-

– Att kapa Hedlundadungen för att bygga där känns rakt åt skogen. Och på kvarteret Nanna är det för trångt. Vi kanske måste lyfta fram något helt nytt alternativ resonerar han."

Så Holmlund insåg redan för sju år sedan det som nu än mer är Nannakvarterets stora NACKDEL, utrymmet, genom att inte hela kvarteret på över 8 000 kvm nyttjas utan bara lite mer än hälften.

Moderaten Anders Ågren, då ej kommunalråd, ville ha klara besked om tidsplanen och tågordningen på projektet då han ansåg att "idag svävar för mycket i luften." Så är det även idag med ett badbolag som inte lagt budget eller kommunledning som inte angett någon investeringsram (har skrivit om detta i tidigare bloggar).

VK-artikeln avslutas med följande yttrande av Ågren m a a att planeringsutskottet skulle besluta om placering och storlek på badet.

– Jag tycker det är viktigt att fullmäktige får ta de besluten, det här är ett så stort beslut för Umeå, sa Anders Ågren.

Så den historieutbildade läraren Anders Ågren, nu kommunalråd, och den minnesgode Lennart Holmlund behöver bara påminna sig om sina åsikter och yttranden i kommunfullmäktige i september 2005 för att kunna planera för helt nytt läge i bad- och simplaneringen i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.