Umeås Bästa 50:a sänkt av Umeås ”bad politik” och lekpark!

Umeås Bästa 50:a sänkt av Umeås "bad politik" och lekpark. Detta syns genom tre reportage av TV4 Umeå denna vecka, se nedan bildpresentation, och länkar.

Alla farhågot bekräftas med det trånga Nannabadet, där 50:an nu offras till stor del, inte bara att det är bara 8 banor (inte 10 som politikerna först lovade) och trängsel med hopp- och djuputövare med djupdel i 50:an, utan också en lekpark på helgerna.

Ny kritik mot badhusplanerna – tomten för liten (Längst t h)

En oberoende badkonsult förklarar för litet bad och ingen utveckling och Bad-VD säger nytt badbygge igen, i första reportaget. 

http://www.tv4.se/nyheter/klipp/ny-kritik-mot-badhusplanerna-tomten-for-liten-2225606

Jättelekpark i nya badhuset (Andra bilden fr v)

I andra TV-inslaget får 50:an maka på sig på helgerna för en lekpark i 50:an med uppblåsbara vattensaker.

http://www.tv4.se/nyheter/klipp/jattelekpark-i-nya-badhuset-2225848

Kritik mot jättelekpark (Längst t v)

I tredje reportaget sågar Simförbundsbasen lek-50:an och menar att simskolor, simmare och simtävlingar behöver just helgerna för 50:an.

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_umea?title=kritik_mot_jattelekpark&videoid=2225851

Så än en gång ser Umeås politiker ut att svika sina försäkringar för simningen och motionärerna med en 50×25:a som skulle bli unik och med en djupbassäng som skulle lyfta simsporterna där

Inte minst viktigt är helgerna för simningen med möjlighet till lägerverksamhet i Norrlands första inne-50:a, samt vid lov och andra ledigheter då simmare kan komma ifrån skolan.  

Detta är också en viktig inkomstkälla för simklubbar och värdefull och för Umeå med besökare utifrån. Uppsala och Älvdalen i Dalarna är de närmaste (som umesimmare haft läger i), vilket ger hela Norrland som lägermarknad och även Norge.

Att politiker i Umeå sviker 50:a-löften så här, det trodde jag inte. För att i stället få liten äventyrsdel och en stor vattenlekpark i 50:an. Dessutom på en tomt i trångt läge mitt i stan med trafik- och miljörisker, inga utbyggnadsmöjligheter och uteavkoppling.

Inte undra på att rykten kommer om att stoppa Nannabad och hitta annat läge, som  jag skrev om i gårdagens blogg. Med ovan besked och kritik utifrån får ryktena säkert än mer vatten på sin kvarn.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.