Umeås Bästa idrottsstatus fås med arenor för sporterna – inte emot!

Umeås Bästa idrottsstatus fås med arenor för sporterna – inte emot! Detta har innebandyn fått med sina nya arenor på Gammlia Arena, intill den gamla, Gammliahallen/Sporthallen.

Och resultaten kommer med fina framgångar på högsta nivå i Sverige. IKSU-damerna, de mest framgångsrika, har sin egen arena på IKSU Sportcenter.

Bollhallar har byggts där andra idrotter finns och konstgräsplaner fås i stadsdelar där klubbarna är.

Gymnastikens Hus däremot, har fått kämpa själva, bollats mellan olika lägen och måst sänka sina ambitioner, för att till slut få ett idealläge på Dragonområdet nära skola och andra idrotter. Och politisk uppbackning.

Men säg den glädje som varar. I budgeten i somras försvann pengarna med stor besvikelse som följd och oviss framtid, igen. Ändå var gymnastikens pengar bara bråkdelen av det som Umeås politiker är beredda på för ett äventyrsbad, 50:a, mm som ska ligga på kommunens dyraste mark mitt i trångt och miljöbesvärligt centrum.

Med annat billigare läge och stora pengar för Nannakvarteret hade Gymnastikens Hus redan stått klart. Och även en ny simhall/simarena hade funnits.

Simsporterna nedprioriteras nu också genom att ett jättelekbad planeras in i 50-metersbassängen på helgerna med allehanda uppblåsbara vattenleksaker. Det blir att maka på sig för simningen, undervattensrugbyn och  kommande hoppföreningar, då kommers och nöje ska in i simbassängen, utöver själva egna äventyrsdelen.

Umeås Bästa idrottsstatus har innebandy och andra bollsporter, men inte gymnastiken och simningen i Umeå. Två sporter som dessutom är mer än jämställda med mer flickor/damer än pojkar/herrar. Detta passar redan in i ett kvinnohistoriskt museum, i "förvägshistoria" om inte Umeås politiker tänker om och agerar för gymnastik och simning, inte emot.

Gör man så, och det fort, kan både ett Gymnastikens Hus och ett SImningens Hus vara igång nästa år och Umeå kliva upp i nästa ranking om bästa idrottsstad, från årets 8:e plats till att gå förbi Mora och Växjö till en 6:e plats.

För att sedan när både gymnastiken och simningen i egna anläggningar nått Sverigetopp bättre kunna utmana det stora idrottsstäderna, Uppsala (5:a), Malmö (4:a), Göteborg (3:a), Stockholm (2:a) och Solna (1:a) i år 2012.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.