Umeås Bästa 2014-arenor, evenemangs, allaktivitetshus och badpalats spricker…

Umeås Bästa 2014-arenor, evenemangs, allaktivitetshus och badpalats spricker allteftersom trots stora politiska löften. Men inte för Balticgruppen.

Detta är ur Västerbottens Folkbland 27 mars 2010 av Hans Forsman.

Nere t h Forsetebyggnationen med jättegalleria som inte spricker utan nu sätts ihop av Balticgruppen och ser ut att hålla utlovade löften.

Som Umeås politiker inte klarade av! Och beskrivs i i reportaget.

Uppe t v är evenemangsarenan. Som sprack men där idén sålts tlll Ryssland.

Nere t v KFUM:s stora allaktivitetshus, planerad på Vasaskolans. Som sprack. 

Uppe t h Badpalatset som i 2014-ansökan hade skrivningen                                             "Ett omfattande stadsutvecklingsprojekt i två kvarter inkluderande ett nytt äventyrsbad, 50-meters tävlingsbassäng, hotell och handel är under utveckling. Sker i partnerskap med näringslivet som genomför och äger de planerade kvarteren. Projektet ska stå klart årsskiftet 2012/2013."

Som sprack alltihop och ett kommunalt badbolag ska sopa ihop badbyggdelarna till något ingen vet vad. Och ingen vet när. Eller om det blir av med obekant pris…

MEN ur askan av dessa tre misslyckade stadsprojekt kan en ny Fågel Fenix resa sig och och bli än bättre, t ex följande alternativ:

* Balticgruppens Hamrinsbergetidé med äventyrsbad/50:a ovanpå evenemangsarena

* Simarena på campus och mindre evenemangsarena på Nannakvarteret (det sistnämnda fanns i kommunförslag framritat 1987)

* Bad plus simning plus evenemangsarena på Nydala miljöanpassat till naturen och energismart genom utbyte kyla/värme för is och bad

Med Nannakvarteret ledigt kan så får KFUM:s allaktivitetshus chans att planeras där i två av idéerna, t ex i samverkan med annat som passar, kommers, handel och bostäder. Kanske även i evenmangsarena på Nanna med smart bygggande?

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.