Umeås Bästa beslut: Nannabadplaner stoppas av 1.Trafikinfarkter/P-problem 2.Riskabel cykel-barnmiljö 3.Skjutsande-framkomlighets-svårigheter

 Umeå Bästa beslut, än en gång: Nannabadplaner stoppas av

1. Trafikinfarkter/P-problem

2. Riskabel cykel-barnmiljö

3. Skjutsande-framkomlighets-svårigheter.                              

Bildcollaget nedan förstärker denna beskrivning och analys, Här syns hur trafiksäkert och bilfritt Umeå simhall och IKSU Sportcenter med simhall byggts för entréerna

Och här syns det motsatta, bilnära in- och utfart vid badentré med de farligheter, livsfarligheter, ett Nannaläge för denna Umeås största barn- och ungdomsgård som äventyrsbad och simhall ger.

Ingen annan idrottshall i Umeå har sådan illa och riskfylld planläggning. Jämförelser med övriga badhus/simhallar jag varit i och de utredningar som nu pågår i Sverige, visar Umeå som sämst här.

Det förefaller orimligt att Byggnadsnämnden i Umeå kommun ska kunna godkänna denna riskfyllda planering för att ta sig till och från besök i denna av kommunen ansvariga aktitivtets- och idrottsanläggning. 

Särskilt om Umeå ska vara en barnvänlig stad och vill följa FN:s Barnkonvention.
 
Bilden under bildcollaget förstärker farorna med tät trafik redan idag. Och då finns inget bad med 1 000 – 2 000 besök under en dag och inte den förväntade ökningen detaljplanering i fjol visade på och om två år ökar än mer genom IKEA-etableringen som ger än mer trafik på ÖK. Mer om detta i kommande blogg.
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.