Umeås Bästa beslut nu är att avbryta Nannabadplanerna – för barnen, 2014-året och besökarna!

Umeås Bästa beslut nu är att avbryta Nannabadplanerna – för barnen, 2014-året och besökarna! För inte vill väl kommunens styrande visa upp ett bygge som blir Umeås största barn- och ungdomsgård med trafik- och miljörisker som går tvärtemot FN:s Barnkonvention?

För att igen påminna om argumenten härför om stopp av Nannabad (se bloggar i förra veckan), är här några de bilder som visar bristerna kring grusplanen vid Mimerskolan för en bad- och simanläggning med mängder av bilar, cyklande och gående som ska tas sig förbi trafikbarriärer och riskera "liv och lem".

Särskilt som bättre och säkrare alternativ finns, och syns på några bilder, t ex nuvarande läge för Umeå simhall och för IKSU på campus. Också Nolia och Nydala är barnvänligare och ungdomssäkrare.

Tilläggas är reaktioner från polishåll att se på trafikkaoset vid Minervaskolan på mornarna med bilskjutsande elever och mångfalt mer alla veckodagar och hela dagarna/kvällarna för ett Nannabad.

Och vad säger bussförare med alla gående/cyklister som tar sig äver Skolgatan och Vasagatan på väg till badande/simmande? Och samma för UPAB (parkeringsaktiebolaget) om riskerna med bilister på väg in och ut från P-huset?

Nyligen såg jag en bil som med relativt hög fart körde ut, och ut på gata som idag sällan har barn/ungdomar passerande, men riskerar tusen och tusen åter vid ett Nannbad.

Badbolag i Umeå AB och politiker som beslutat om denna badsatsning har en hel del att fundera på nu. Särskilt om man vill att Umeå ska få en bra och säker bad- och simanläggning och som klarar framtida miljökrav. Och ha något attraktivt att visa är på gång, under 2014!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.