Umeås Bästa… inte det sämsta, är min ledstjärna i 25-årigt (idag) idéföretagande och firas med idéer om BloggBadBok

Umeås Bästa… inte det sämsta, är min ledstjärna i 25-årigt (idag) idéföretagande  och firas med idéer om BloggBadBok 

UBBI-konsult bildades 7/12 1987, då jag som 42-åring lämnade anställningar, först i Umeå kommun under 70-talet som förskollärare på dagis och sedan vid Umeå universitet som metodiklärare vid förskollärarutbildningen.

Företagsnamnet står för Umeå Barnomsorgs- och Barnstuge- Idékonsult, UBBI som är mitt varumärke. Barnomsorgserfarenheten kom genom utbildning och arbete.

Barnstugekunskapen utvecklade jag genom skyddsarbete i kommunen och i barnstuge/lokalmiljö-projekt/studier som gav i en C-uppsats i pedagogik vid Umeå universitet, 1993, samma år medverkan i Swedish Child Care om barnomsorgsexport vid USA-mässa och texten i Barnomsorgslagen 1995:2 om lokalmiljöer i barnomsorgen.

Plus resulterat i en mängd dagis uppförda på olika håll i Sverige (med början i Umeå 1990, förskolan Missionären). Och nya på gång.

Idéföretagande som konsult gäller olika områden, sociala uppfinningar/innovationer med en bok, Sociala uppfinningar är ITiden, 2001, som gett promenadsammansträden och jobbning (jogga och jobba), designidéer som gett bordsinnovationer, in- och utbuktade bordsskivor, patenterad skivform, mm 

Sedan 2005 har min fritidssysselsättning, simning, blivit ett yrkesområde med idéer i tävlingar, "simmovationer" för lättare siminlärning och roligare simmande. Där en del beskrivs i en bok för ett år sedan, 2011, Umeås Bad Historia och Framtidens Simning.

Denna riktigt "bad" historia i Umeå och idéer för framtiden har t o  m idag resulterat i 120 bloggar under sju månader, 35 veckor, eller 3-4 i snitt per vecka.

Så den BloggBadBok, eller hellre BloggBad- och SimBok, jag har idéer om och tänker "fira" med finns redan. Det är bara att läsa bloggarna på http://blogg.vk.se/umeas-basta och helt gratis. Det blir alltså en interaktiv bok (en slags social innovation). 

(Hittar jag sponsorer vore det också spännande att göra BBoSB-boken av traditionellt slag.)                             

Vill läsare kommentera, ska jag försöka svara. Även från Badbolaget som boken på sätt och vis är ämnad till genom dess planeringsuppdrag just nu.

Liksom att boken tillägnas min företags- och simidé en SIMMUM SIMARENA, som jag hoppas ett blivand Simbolag i Umeå AB, blir nyfiken på och kan nå utanför Umeå, precis som dagisidéerna spridits ända "over there". 

Här finns nya idéer och uppfinningar som ska stimulera till att skapa en simvåg à la löparvågen och gör simmandet lättare och roligare. Mer om detta framöver.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.