Umeås Bästa samverkan med Ö-vik blir ett SIM-ELDORADO här på Campus tillsammans med BAD-PARADISET där – Via Botniabanan

Umeås Bästa samverkan med Ö-vik blir ett SIM-ELDORADO här på Campus tillsammans med BAD-PARADISET där – Via Botniabanan.

Följande kunde läsas på vk.se förra veckan, den 31/1:

Ö-vik vill bli ett med Umeå

Under 20 år har det funnits ett samarbete mellan kommunerna Bjurholm, Vännäs, Umeå, Vindeln, Nordmaling och Robertsfors. Nu vill Örnsköldsvik vara med i leken också.

Det skriver Örnsköldsviks Allehanda.

Enligt tidningen togs frågan om medlemskap upp när kommunstyrelsens arbetsutskott möttes i tisdags. Ett beslut väntas komma vid kommunstyrelsens sammanträde nästa vecka.

– Både på politiker- och tjänstemannanivå är det uttalat att man vill få till en regionförstoring, att vi till exempel drar nytta av järnvägen mellan Umeå och Örnsköldsvik. Kommunerna kompletterar varandra väl och vi bör ta det här steget för att dra nytta av det, säger kommunalråd Glenn Nordlund (S) till Örnsköldsviks Allehanda.

SIMARENAIDÈER MED SPORTHOTELL

Flera positiva kommentarer kom och inte bara jag såg möjligheten i att dra nytta av olika bad- och simsatsningar i de två städerna. Se nedan med Ö-viks Paradiset, därunder ett förslag för simarenaidéer för Umeå med Sporthotell, vid IKSU på universitetscampus samt min kommentar.

BOTNIABANAN FÖR KOMBINATION BADPARADISET/SIM-ELDODRADO 

Intressant med Umeå och Ö-vik närmare ihop, och för att komplettera varandra, bl a mha Botniabanan. Då kan bad och simning bli en viktig symbol här sådan komplettering som ger utveckling för hela denna större region.

Ö-vik har sitt Paradiset, med äventyr, upplevelser, Spa, mm och ständigt växande. Umeås badplaner på kv Nanna mitt i stan är dock en smallvariant av Paradiset och blir inte lockande alternativ, kan inte heller byggas ut. 

Däremot kan en SIM-arena på universitetscampus med nya simidéér och 50-metersbassäng som klarar SM-krav (det görs inte i Nannabad) ge något annorlunda och växa.

Se min blogg  http://blogg.vk.se/umeas-basta och exempel där. 

Då fås ett SIM-ELDORADO i Umeå som med BAD-PARADISET I Ö-vik blir en idealisk kombination och som gynnar båda städerna liksom Botniabanan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.