Umeås Bästa simlärdomar kan fås i Malmö och Linköping där simsporten får ideala 50:a-lägen. Som Umeå kan studera och lära av!

Umeås Bästa simlärdomar kan fås i Malmö och Linköping där simsporten får ideala 50:a-lägen. Som Umeå kan studera och lära av!

Bilder säger som mer än tusen ord. Här är simbilder från Malmös och Linköpings planeringar av nya simanläggningar med inomhus-50-metersbassänger. Den första är den Malmö Kappsimningsklubb, MKK, tagit fram.

I mitten är 50:an med två bryggor för olika flexibiliteter, en polobassäng t v och hopp/djup-bassäng t h samt undervisningsbassäng längst upp t v.

Läktarutrymme för 2 000 personer klarar SM-krav (där bortre läktaren är ovanpå omklädning). Läget är vid en park, dvs utemiljö, inte i citykärna, Helt idealisk placering (tvärtemot för Nanna-50:a i Umeå).

Så även för Linköping där simklubben Linköpings ASS får en inne-50:a vid grönområde, konstgjord sjö och har en ute-50:a sedan tidigare, Tinnerbäcksområdet.

Här nedan ses ritningen med inne-50:a, äventyrsbad, djup/hopp och undervisning, och med direktkontakt mellan omklädning och bassängerna, inga genomgångar i äventyrsdel eller långa badkorridor som i Nannabad i Umeå.

Ser man Malmös och LInköpings simhallsförslag så stämmer dessa med mina SIMARENA-IDÈER för ett SIM-ELDORADO (se blogg fredag 1/2), med inne-50:a och flexibel lösning för att klara SM-krav och som passar bäst på Campus vid IKSU.

Samt möjligt med en ute-50:a få ett SIM-och VATTENLAND skulle passa bra på Nydala där natursjön och frluftsomgivningen ger något som kan göra att andra städer/kommuner får bad- och simlärdomar av Umeå! Se nedan.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.