Umeås Bästa bad/simplaner 2006 är 2013 mindre äventyrsbad med sämre utformning. Och UTAN FÖNSTER, en estetisk blunder!

Umeås Bästa bad/simplaner 2006 är 2013 mindre äventyrsbad med sämre utformning. Och UTAN FÖNSTER, en estetisk blunder!

Nedan är t v Umeå badbolags skiss från nov 2012 och t h de privata aktörerna Lerstenens, m fl, förslag juni 2011 från detaljplanearbetet då. Badbolaget använder mer av Nannakvarteret, men får ut mindre äventyrsytor, här 1 100 kvm mot 1 250 kvm.

Äventyrsdelen har minskat och beror på att stora korridorytor, pga den utsträckta utformningen, ingår, trots att de inte hör dit. Det jämförs således fel ytor!

Och än mer fel om badkonsulternas uppgift på skisserna om 1 482 kvm i upplevelsedel har med en multibassäng för undervisning, mm. Görs så för Lerstenenritningen (se rummet med REHAB) blir det då 1 750 kvm, närmare 300 kvm mer än badbolagets.

STORA BRISTER PÅVERKAT TILL FELAKTIGA BESLUT

Redovisningen av ytorna på och jämförelserna med nytt kommunförslag hösten 2011 har så stora brister att de kan ha påverkat till felaktiga beslut. Då hade det minskat till 1 060 kvm, vilket gav en interpellation i kommunfullmäktige i december från KD genom gruppledaren Veronica Kerr, och nära att Nannabadet stoppats. 

MEN kommer någon ny interpellation efter att ingen utökning fås?

ESTETISK BLUNDER SÄNKER ARKITEKTONISKA VÄRDET!

Estetiskt fås också ut mindre i badbolagsskissen genom att äventyrsdelen till övervägande delen är instängd mellan omklädning och 50:an, så att inga fönster finns (förutom längst bort i äventyrsdelen).

Detta är en blunder som inget annat förslag tidigare haft och inga andra äventyrsbad jag sett i verkligheten och på bild. Se ovan jämförelser mellan badbolagsskissen t v och Lerstenens t h.

PARADISET I ÖVIK LYSER UTÅT LIKSOM I HOLMSUNDS AQUARENA

Se hur det är för Paradiset i Ö-vik. Där lyser det inifrån och utifrån som höjer det arkitektoniska värdet, medan i Umeå sänks det! Och här under är Holmsunds äventyrsbad Aquarena. Med en attraktiv utsikt inifrån och likaledes attraktivt insikt utifrån! Bara det värt ett besök.

INSTÄNGDHET GER LJUD- OCH VÄRMEPROBLEM FÖR 50:AN

Instängdheten riskerar också ljud- och värmeproblem in i 50:a-bassängen, där ljudnivån och värmen ska vara lägre. Ett mer avskilt äventyrsbad klarar detta lättare och ger en bättre arbetsmiljö dessutom. Detta hade alla tidigare förslag i Umeås badplanerande, liksom det är i Ö-vik och Holmsund.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.