Umeås Bästa är stopp av Nannabad pga trafikpropp på ÖK och som Gator- och parker i Umeå ger stöd för.

Umeås Bästa är stopp av Nannabad pga trafikpropp på ÖK och som Gator- och parker i Umeå ger stöd för.

M a a gårdagens blogg om Nannabadstopp pga trafikpropp, finns i Umeå kommuns förslag till detaljplan, en tydlig och skarp kritik från "Gator- oc parker" i kommunen som förstärker "stoppet" I utlåtandehandlingen står under rubriken Trafikflöden, se under denna bild från konsultrapporten om "trafikproppen" på ÖK.

Observera att känslighetsanalysen visar att den allmänna trafiktillväxten med föreliggande planförslag måste vara lika med noll för att inte riskera att Östra Kyrkogatan överbelastas. Det finns inte några enkla lösningar för hur noll-tillväxten ska kunna garanteras. Gator och  parker ser inte att frågan kan lösas med trafikregleringar utan att dessa påverkar handel, övriga näringar samt andra förtätningsprojekt inom centrumfyrkanten. Även den planerade ombyggnaden av Västra Esplanaden medför ökad trafik på Östra Kyrkogatan. Planförslaget saknar ett resenomang kring detta.

Dessförinnan finns ett påpekande som kan uppfattas som passande för en bad- och simanläggning på kvarteret intill, Nanna 7.

Men det är ändå viktigt att ha med sig att marginalerna är små och i takt med att andra förtätningsprojekt tillkommer inom centrumfyrkanten, lyfta blicken och noga väga nytta mot intrång speciellt när det gäller trafikalstrande anläggningar.

HÄR KUNDE DET OCKSÅ ANGIVITS DEN MEST TRAFIKALSTRANDE ANLÄGGNINGEN, ÄVENTYRSBAD/SIMHALL, SOM JU ETT NANNABAD ÄR!

Dock, kommunkommentar inför ställningstagande i Byggnadsnämnden i morgon onsdag den 20/2, finns inte för ovan kritik, men däremot om att komplettera för cykelparkeringar som får påpekanden från Gator- och parker.

(I nästa blogg, om en stund, kommer bildbeskrivningar av bristerna i och kring ett Nannabad och hur allt kan göras bättre när Nannastopp leder till Campusdopp)

Nedan är länken till kommunhandlingarna om Mimerkvarteret i detaljplaneförslaget. 

 

http://www.umea.se/umeakommun/kommunochpolitik/planerochstyrdokument/utvecklingochplanering/stadsplaneringochbyggande/aktuelltidittomrade/centralastan/mimer1.4.132ee0e113ac21ad50384e.html

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.