Umeås Bästa för simningen ger politiker med ansvar för simsporterna och ser hela Umeås bästa, inte nu det sämsta, på Nanna

Umeås Bästa för simningen ger politiker med ansvar för simsporterna och ser hela Umeås bästa, inte nu det sämsta, på Nanna. 

Hela Umeås Bästa handlar om mer än att tro på att ett Nannabad drar in folk till centrum som gynnar handel och kommers, utan om att simsporter är något som hör till idrotter och särskild där detta nu i Umeå utvecklas bäst, på campus.

(T o m Europabäst genom IKSU Sportcenters anläggning och där utveckling, är det som verkligen kan locka besökare, nyttjare och företag till Umeå och ge ökad befolkning som följd. Inte ett Nannabad på stan!)

Så görs inte nu, TYVÄRR! När så Umeås ledande politiker hotar om ingen 50-meterbassäng, är det på sitt sätt förståeligt att ideella ledarkrafter, oftast föräldrar, inte står emot.

När jag märkte detta politiska tvång allt mer, blev det omöjligt att vara kvar i Umeå Simsällskap nu, efter 52 års medlemsskap, 1960 och som jag skrev på bloggen den 1/3. Allt för att bättre verka fritt för mina simidéer. 

Därför gjorde VK det som en nyhet på 

http://www.vk.se/810733/hoppar-av-i-protest

Den gav ett stort intresse, blev den mest lästa nyheten den dagen och 537 olika som klickade in och läste den. Så stort också från politiskt håll, särskilt från S-kommunalrådet Lennart Holmlund på sin blogg, se

http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2013/03/02/vk-ar-verkligen-ute-pa-mycket-svag-is-i-1200271

Där skriver han bl a 

Jag vet att föreningen (här Umeå SS, min anm.) tycker att det badhus som nu projekteras ska fullföljas och att de sagt ja till konceptet

Men detta "Ja" finns inte dokumenterat i kommunhandlingar utan är endast vad som sägs i den grupp som har kommunansvariga, konsulter och simsportsföreträdare. Det är en förberedande grupp, en referensgrupp, som inte har något beslutandeansvar. Ansvaret är politikernas, helt och hållet.

Rädsla för att säga sin mening –

"visslarfunktion" i kommunen nödvändig

F ö har kommunansvariga till simsportsföreträdare sagt att man inte tror på/inte gillar  Nannabadplanerna, liksom att fritidskontorsfolk sagt det till mig, men inte vågar det högt, det finns en rädsla för att säga sin mening utåt och uppåt, en rädsla som hämmar Umeås utveckling, varför en "visslarfunktion" (Whistleblower) som M:s Anders Ågren bloggar om och har en interpellation om, är nödvändig för kommunanställda som vill säga sin uppriktiga mening.

BLIR FIASKO-PLANERING UMEÅPOLITIKEN ANSVARIG FÖR

T ex att det inte kan bli SM-50:a-tävlingar, kanske inte heller i 25:a också pga otillräckligt med publiktutrymme samt ingen lockande 50:a för träningsläger pga ingen utemiljö. Då blir detta en FIASKO-planering som Umeåpolitiken blir ansvarig, inte simsporterna och inte Umeå SS.

Holmlund skriver också om mig med:

"Urbanas förslag kommer aldrig att bli verklighet."

Vilket förslag han menar vet jag inte, för jag har inte visat mina olika förslag (det är några) för kommunansvariga eftersom dessa inte vill ta emot mig där jag får visa förslagen. Att gå på skisser från media eller på bloggen räcker inte.

UNIKT I SVERIGE, TROLIGEN OCKSÅ VÄRLDEN, KAN BLI I UMEÅ

Men de innehåller simkanal med strömmande vatten enl ovan och som är helt unikt i Sverige, troligen också världen, som kan bli Umeås om politikerna här vill

Som företagare och med nya idéer visar man ju inte allt, eller det mest innovativa, för att inte riskera idéstöld eller upphovsintrång (det senare har jag ju råkat ut för från Umeå kommun ifråga om dagisritningar, men då detta är föremål för rättslig prövning, kan jag inte säga mer nu).

Men så mycket kan jag säga om simidéerna at de är bättre och de blir mer ekonomiska än vad ett Nannabad ser ut att bli. F ö är det senare inte svårt när Nannabadplaneringen är på väg att bli Sveriges dyraste bad- och simanläggning med liknande koncept.

EN MILJARD KR!

Inräknat trafikproblemen (se ovan med de kostnader det innebär att göra detta tryggt och säkert som FN:s Barnkonvention säger och Umeå kommun ha med i sina yttranden i detaljplanerarbetet), bygg- och markproblem samt alternativintäkten om det byggs en simarena på campus,

kan det t o m närma sig EN MILJARD KR. Och även det är politikernas ansvar då, inte simföreträdare som sagt "ja till konceptet".

Dessutom, Umeå SS har i grunden inget gillande av Nannabad-50:a och det är då värt att påminna om följande som USS-ledningen anser och därmed visar att det "Ja" Holmlund, m fl lutar sig emot, är inget ja egentligen. 

USS ABSOLUT INTE DRIVER PÅ MED EN 50:A PÅ NANNA

Tack för ditt mail. Tänkte bara säga att USS absolut inte driver på med en 50:a på Nanna. Det är ett politiskt beslut. Det skulle vara en önskedröm att vi som ideell skulle kunna styra placeringen av bassängen samt storleken men så är inte fallet. 

Den önskedrömmen får däremot gymnastiken Umeås politikers gillande genom accepterande av gymnastikföreträdares förslag om ett "Gymnastikens Hus" på Dragonområdet vid Dragonskolan. Däremot försenas detta genom politkernas ovilja att i fjol ge pengar för denna satsning.

Ändå kostar detta bråkdelen av "miljard"-investeringen Nannabad. Och skulle Umeås poltiker vilja ta del av mina simidéer med ekonomisk redovisnning, finns det pengar över för åtskilliga gympahus.

SKA BEHANDLA SIMSPORTER LIKA SOM ANDRA SPORTER I UMEÅ

Så vill Umeåpolitikerna Umeås Bästa för simning och ser hela Umeås bästa, inte nu det sämsta, på Nanna, SKA man behandla simsporter lika som andra sporter, gymnastiken senast och låta "önskedrömmar" få prövas.

Dvs låta utreda 50:a och andra simsportsbassänger och jämföra med det som nu föreslås på Nannakvarteret, och då även traifk- och miljöförutsättningar. Det ska stå i 40-50 år så ev. förseningar är väl värda pengar. (Under tiden, särskilt 2014-året, behövs Nannagrusplanen för tillällig parkering)

Men vågar Lennart Holmlund (S) och Tamara Spiric (V), Alliansens Anders Ågren (M), Peder Westerberg (FP), Mattias Larssson (C) och Veronica Kerr (KD) det?

Vågar man se att Nannabadkostnaderna nästan skenar, från Badutredningenen 275 mkr, till i fjol närmare halvmiljarden och nu i en totalekonomi (se ovan) mot EN MILJARD KR?

SÄMSTA I SVERIGE

Eller blundar man likt i sagan om Kejsarens nya kläder och inte vill se "nakenheten" i dagens bad- och simplaner? Inte heller att det är det sämsta i Sverige som nu planeras för liknande innehåll.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.