Umeås Bästa utveckling är Idrottscampus med IKSU Sportcenter i Europatopp och Sports Medicine i världstopp + simkanal för forskning

Umeås Bästa utveckling är Idrottscampus med IKSU Sportcenter i Europatopp och Sports Medicine i världstopp + simkanal för forskning.

S-Kommunalrådet Lennart Holmlund påstod på sin blogg den 2/3, http://blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2013/03/02/vk-ar-verkligen-ute-pa-mycket-svag-is-i-1200271

att, citat, "Urbanas förslag kommer aldrig att blli verkliget"

Detta utifrån VK:s mest lästa nyhet på nätet den dagen  http://www.vk.se/810733/hoppar-av-i-protest

där jag på min blogg samma dag berättar om att jag inte förnyar mitt 52-åriga medlemsskap i Umeå Simsällskap pga kommunens tvång mot USS genom hot om ingen 50:a

MEN S-kommunalrådet har ingen aning om vad mitt förslag innebär och kan därmed kan inte göra någon spådom. Vad jag visat är att mina simidéer handlar bl a om en simkanal med möjlighet till strömmande vatten utifrån nedanstående illustration om en simkanal för motionssim, undervisningssim, elitsim och leksim.

 

FLERA SIMNYHETER

* nytt är leksim i strömmande vatten, inomhus med längden 100 m,

* nytt är motionssimmande i 100 m och slippa vända och mötas,

* nytt är undervisningssim  och lära simma snabbare i vattenströmmen

* nytt är elitsim motströmskanalen 50 m och medströms lika långt

DVS flera simnyheter på en och samma gång och där siminlärning i medströms och simträning i mot- och medströms kan ge forskning på världsnivå.

VÄRLDSNIVÅ FÖR FORSKNING I REHABSIM OCH SPRINGSIM

VÄRLDSNIVÅ för forskning och utveckling kan bli rehabsim och vattenlöpning/springsim, som jag de senaste tiden fått idrottsforskare och läkare med idrottsskador på programmet att bli seriöst intresserade av.

Senaste intresset kom i förra veckan vid Idrottshistoriska sällskapets temamöte om skador i idrottshistoriskt och framtids-perspektiv. Doktor Jan Björnebrink hade det förra och var inspirerande i den historiska kunskap som finns och hur mycket det utvecklats genom åren.

Överläkare Magnus Högström, verksam på Sports Medicine bredvid IKSU Sportcenter, berättade om dagens idrottsskadearbete och den forskning som ska ge bättre resultat och förbättring framledes. Det var där jag mötte intresse för vad simkanal med strömmande vatten skulle kunna passa för rehab och forskning.

Här ovan är t v Högström och t h Björnebrink med en bild om stressfraktur, som passar in för just en simkanal. Det var en sådan orienteringsvärldsmästaren Annichem Kringstad "rehabsimsprang" en stressfraktur i ett ben, och kom igen på elitvärldsnivå.

UMEÅ PÅ VÄRLDSKARTAN MED IDROTTSSTJÄRNOR

Det var i lasarettets, NUS, varmbassäng, inte så stor, varför en simkanal skulle kunna ge så mycket mer, så mycket bättre och så många fler chansen att just i Umeå, i en Campus simarena med denna simkanal. Så mer och bättre att fler utomlands tar sig hit precis som Sports Medcine och Idrottsmedicin vid Umeå universitet redan nu får hit världsidrottsstjänor och sätter Umeå på sportens världskartan.

Skulle verkligen det ändå så idrottsintresserade och idrottskunnige S-kommunalrådet Holmlund vilja hindra denna utveckling med än mer världssatsningar på idrottsforskning i Umeå som han är bekant med?

Jag vill inte tro det. Men påståendet om att mina "förslag aldrig kommer att bli verklighet" gör att S-prestige att inte vilja pröva min simkanalsidé, kan hindra att Umeå får denna, utan andra städer blir före.

FLER TILL UMEÅ GENOM "SIMMOVATIONER"

Så i stället får jag hoppas att Alliansen och övriga partier i Umeå kommun ser möjligheterna och vill ta del av detta nytänkande för att 

Umeås Bästa utveckling är Idrottscampus med IKSU Sportcenter i Europatopp och Sports Medicine i världstopp + simkanal för forskning. 

Som då blir lockande för nya umebor att bosätta sig här och får fler besökare till Umeå genom dessa "simmovationer".

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.