Umeås Bästa SIMSANNING: Nannabad INTE önskedröm för partierna, byråkratin och för simningen – utan en MARDRÖM! Pga RÄDSLA.

Umeås Bästa SIMSANNING: Nannabad INTE önskedröm för partierna, byråkratin och för simningen – utan en MARDRÖM! Pga RÄDSLA.

Önskedrömmen för de politiska partierna var Nydala för Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet, Noliaområdet för Moderaterna, Kajen för Folkpartiet och Socialdemokraterna, Öbackaområdet för Vänsterpartiet (och Marie-Louise Rönnmark, S) och Godsbangården för Arbetarpartiet när lägesdiskussioner var livliga inför valet 2006.

Då fanns inte campus och IKSU med eftersom där finns en simhall. Nu är detta en del partiers önskedröm om man slapp Nannabeslutet har det sagts mig, men man vågar inte säga det högt – av rädsla, se nedan om flera rädslor.

ÖNSKEDRÖM FÖR USS VAR NOLIA – NU ÄR DET INTE NANNA!

Önskedrömmen för Umeå simsällskap, ensklit sörsta ideell förening i Umeå simhall, var Noliaområdet i Badutredningen och idag är USS:s mening följande: (ur e-brev hösten 2012), dvs INTE Nanna!

USS absolut inte driver på med en 50:a på Nanna. Det är ett politiskt beslut. Det skulle vara en önskedröm att vi som ideell skulle kunna styra placeringen av bassängen samt storleken men så är inte fallet. 

UMEÅ FRITID EMOT – VÅGAR INTE SÄGA HÖGT  – AV RÄDSLA

Önskedrömmen för Umeå Fritid, både politisk nämnd och fritidskontoret är inte heller Nannaläge. Julen 2011 berättade en högre tjänsteman om sitt stöd till mig (men jag säger det här som privatperson var budskapet och att man inte vågade yttra det i tjänsten, åter exempel på rädslan som styr i Umeå).

I nuvarande planering finns fritidskontorstjänstemän som  är emot, säger det till simföreträdarna och med tillägget att man utför order, därför fortgår planerna. Jag har hört detta sagts direkt från högsta ansvariga i klubbarna. Men till media säger man inte det, dvs åter ett exempel på rädslans badplanering i Umeå.

RÄDSLA ÄVEN I POLITISKA PARTIER

ÄVEN PÅ ANDRA HÅLL I KOMMUNEN MED INDIREKT ANSVAR FÖR EN NYA-BAD- OCH SIMANLÄGGNING OCH VAD DEN INNEBÄR, TIGER MAN UPPÅT/UTÅT OCKSÅ PGA RÄDSLA.

DET FINNS POLITISKA  PARTIER DÄR HÖGSTA LEDNINGEN HYSSJAR TILL LEDAMÖTER VID FRÅGOR OM NANNABADPLANERNA, HÄR RÄDSLA PÅ HÖGT HÅLL FÖR ATT ALL SKA SPRICKA SOM FÖR AKTIVARIET-BADET FÖR ÖVER 10  ÅR SEDAN.

MARDRÖMMEN – KOSTNADER STIGER OKONTROLLERAT

Mardrömmen angående Nannabadplanerna är att kostnaderna stiger okontrollerat och att det inte finns någon budget eller besked om driftskostnaderna. Så här var en artikel i VF/Folkbladet den 27/2.

 NOTERAS här kan att

* Badbolagets styrelse inte fått se badbolagets prislapp för det nya badhuset, vilket ska jämföras med när samma politiker i kommunledningen fick just prisplapp för investeringen när Badutredningen tog fram Bad med liknande lokalprogram på samma kvarter, 2005/2006.

* Inga driftskonstnader finns beräknade med badbolaget som tror det blir dyrare än det de privata aktörerna beräknade (dvs där gjordes beräkning i förväg) och nya ordföranden i Fritidsnämnden, Lennart Arvidsson (V) menar att fördyring inte ska drabba annan fritidsverksamhet.

"Vi måste ta fram en så trovärdig kalkyl som möjligt, blir det dyrare måste vi bergära en utökad dritfsram" förklarar Fritidsnämndens ordförande.

MEN NÄR, LENNART ARVIDSSON?

1. BLIR DET NU INNAN BYGGNADSLOV PRÖVAS OCH UTIFRÅN DET MATERIAL SOM DÅ FÖRELIGGER?

2. EFTER ANBUDSUPPHANDLING OCH UTIFRÅN SIFFROR SOM FINNS DÅ?

3. ELLER FÖRST EFTER DET ÄR BYGGT OCH MAN VET HUR MYCKET DYRARE DET BLIVIT?

(brukar bli så, dubbelt i Sundsvall från 200 till 400 mkr ocn nu 50% dyrare i Linköpings planering till över 600 mkr och lika underlag som Umeå?)

DET ÄR INTE EN MARDRÖM ETT NANNABAD ÄR – DET ÄR FLERA!!!

OCH SOM STYRS TILL STOR DEL AV RÄDSLA, BARA DET I SIG EN MARDRÖM

FÖR EN STAD/KOMMUN SOM HAFT MOD ATT DRIVA FRAM UNIVERSITET PÅ 1900-TALET OCH BLI EUROPEISK KULTURHUVUSTAD 2014!

STÖRSTA RÄDSLAN FÖR UMEÅ VORE ATT NANNABAD BLIR AV

SÅ EGENTLIGEN BORDE DEN STÖRSTA RÄDSLAN FÖR UMEÅ NU VARA ATT ETT NANNABAD BLIR AV, DÅ DET DETTA MOD SOM GAV UNIVERSITET OCH 2014-ÅR, ,MED NANNABAD RISKERAR BLI EN MARDRÖM SOM BLIR VERKLIG!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.