Umeås Bästa för simning tror inte S-Holmlund, inte M-Ågren och inte Umeå SS på med Nannaläge, ändå driver man på där och blir förlorare!

Umeås Bästa för simning tror inte S-Holmlund, inte M-Ågren och inte Umeå SS på med Nannaläge, ändå driver man på där och blir förlorare!

USS:sledning svarade mig hösten 2012, på ett e-brev där jag beskrev fördelarna med Campusläge efter kontakt med idrottsforskare som sa:

Hej Urban!

Jag följer debatten om badhusets placering nere på stan alternativt på IKSU. Något som kommer i skymundan tycker jag är miljöaspekten (trafikfrågan). Jag tycker att det är tråkigt att simningen i Umeå, IKSU och universitetet inte hakar på ditt förslag som vore det bästa ur flera perspektiv!
 
UMEÅ SS OM NANNALÄGE som inte är önskedrömmen

Och här svaret från USS: 

Tack för ditt mail. Tänkte bara säga att USS absolut inte driver på med en 50:a på Nanna. Det är ett politiskt beslut. Det skulle vara en önskedröm att vi som ideell skulle kunna styra placeringen av bassängen samt storleken men så är inte fallet. 

 NANNA INGEN FAVORIT FÖR SOCIALDEMOKRATIN HELLER, se

 M-KOMMUNALRÅDET A ÅGREN GAV OCKSÅ UPP BÄSTALÄGET, se

 FP, C, KD OCH V GAV UPP IDEALLÄGEN OCH VALDE SITT SÄMSTA, eller som det stod i VF/Folkbladet då:

"Det är ett förslag som inget parti förordat tidigare"

(GÄLLER EJ MP OCH AP SOM  VARIT EMOT NANNA HELA TIDEN)

INFORMELLT MÖTE OCH ÄN INGET BESLUT I FULLMÄKTIGE!

NOTERA att det var ett informellt möte som sedan formaliserades i Näringslivs- och planeringsutskottet, men än aldrig tagits i kommunfullmäktige med förslag till innehåll i Nannabad och ingen budget redovisad, dvs det är icke-beslut som nu "Nanna-skutan" drivs fram med, precis som icke-beslutet om 1948 års detaljplan.

ALLA FÖRLORARE – ÄVEN SIMSPORTERNA! Tyvärr!!

Med sådan slags icke-besluts-process samt emot bästalägena, blir alla förlorare, även simsporterna, tyvärr!!

 

2 kommentarer

  1. lf

    Men du Urban nog är väl bäst om du slutar med denna badhusdebatt.Det är inte roligt längre.Jag tror att du är en rättshavrist.

  2. Urban Bengtson

    Jag skriver inte för att det är roligt i första hand (även om det är det för det stora gensvar det blir och stigande antal besökare av bloggen)

    utan mer för allvaret i att Umeå kommun inte vill sluta med badplaner som ständigt misslyckas i sina utfästelser, som inget parti förordade först och inte simsporterna heller, samt blir dyrare och dyrare med en allmänhet som allt mindre gillar ett Nannabad.

    Senare kommer jag att också visa hur bra alternativen är och att detta är något inte bara för Umeå kommun utan också intressenter som vill satsa på idrott i allmänhet och simning i synnerhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.