Umeås Bästa för simning är inte Nannaläge, varken för simsporter, partier eller badutredning, ej heller för Hälso- och Miljönämnden!

Umeås Bästa för simning är inte Nannaläge, varken för simsporter, partier eller badutredning, ej heller för Hälso- och Miljönämnden! Se rubriken här och mer längre ner.

I gårdagens blogg visades att varken partier eller simsporter (här Umeå SS) har Nannaläge som bästaalternativ. Här från VF/Folkbladet 2007

"Det är ett förslag som inget parti förordat tidigare"

(GÄLLER EJ MP OCH AP SOM  VARIT EMOT NANNA HELA TIDEN)

BADUTREDNINGEN 2005/2006 OCKSÅ EMOT NANNA

Badutredningen med två rapporter, 2005 och 2006, var emot Nannaläge och 2006 skrev man"Om antaget lokalprogram ska följas i övrigt kan en 50-metersbassäng inte inrymmas (fet stil, utredningens min anm.) i de bad som är inritade i kv. Nanna.", se nedan.

I Badutredningen med "inte" till Nannabad ingick nedan personer. bl a Bertil Hammarstedt, nu Vd i badbolaget, och tidigare fritidschefen Hans-Eriks Bergström, nu med uppdrag att genomföra detta politiskt "icke-tidigare-förordat" förslag för ny bad- och simanläggning i Umeå

INTE TILL NANNABAD GER STÖD FÖR AVBRYTANDE

Så detta INTE till Nannabad i kommunkorridorer och sammanträdesrum ger stöd för ett avbrytande av planerna och förstärkta av kommunens eget utredande kring problemen runt Nannakvarteret.

Kanske blir det trafikproblemen som kommer fram i de rapporter som finns i detaljplanen för kvarteret intill, Mimer 1, eller av en detaljplan anno 1948 som nu vandrar mot antagande, och, kanske, överklagande.

VÄXANDE MILJÖPROBLEM GER PRESTIGELÖST AVBRYTANDE?

Eller blir det miljöproblemen som Miljö- och Hälsoskyddsnämnden tidigare påtalat måste lösas innan något badbygge får starta, som fäller badplanerna vid en ev. byggnadslovsprövning.

Men bäst vore att Umeås politiker nu inser den växande miljöproblematiken och med detta från M-H-nämnden får en prestigelös anledning att avbryta.

(Och sedan vända blicken mot campusområdet som friidrotten med poliitkerna som drivande gjorde för friidrottsarenan för några år sedan, mer om det i kommande bloggar)

Så här uttalande sig nämnden enl. VK 26/11 2011, se nedan med texten uppdelad under denna:

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.