Umeås Bästa förklaring till Nannabad ingen förordat, är politik-rädsla för folkomröstning samt Miljöpartiets och Arbetarpartiets nej!

Umeås Bästa förklaring till Nannabad ingen förordat, är politik-rädsla för folkomröstning samt Miljöpartiets och Arbetarpartiets nej!

NEDAN INGRESS i VF/Folkbladet 24/1 2007 säger ALLT om Umeås politikers inställning till att skapa Umeås Bästa bad- och simanläggning, dvs man beslöt om det SÄMSTA ur partiernas egen rangordning och från allmänheten som i opinionsundersökningar gett Nannaläge minst röster, bara 10 %.

CAMPUSBAD VINNER VIDA ÖVER NANNABAD

Nolia, Nydala och Umeå simhall (utbyggnad) fick mer och Kajen lika lite som Nanna. IKSU ingick inte i badutredningen utan har kommit till senare, så där har politikerna inget underlag, än. Min bedömning av de reaktioner jag får och kan läsa på nätet, är att Campusbad vinner vida över Nannabad

TROTS ATT också den enskilt största hyresgästen, Umeå Simsällskap, förklarat att Nanna inte är klubbens önskeläge (det var Nolia då och kan bli Campus idag om man fritt får välja), vill inget parti låta simsporterna få redovisa sina ideala förslag, som gymnastIkföreträdare fått och får med sitt Gymaphus. 

TROTS ALLA misslyckade Nannaturer, underkända skisser/ritningar, bad upp och ner i byggnaden, växande trafikproblem som inte kan klaras, ökande kostnader och där inget budget finns presenterad eller tagen i kommunfullmäktige, 

så driver S-V-M-FP-C-KD (ej MP och AP, se nedan) på detta Nej-Bad

VARFÖR? Varför inte kunna ändra, när partier vill ändra i ett projekt som gått längre, Kvinnohistorisk museum, kan ändra planer för Scharinska Villan och korvkiosker samt vilja ändra Nydalabeslut?

Vad är det som trollbinder/låser fast en antal gruppledare (under dessa finns motstånd, men detta hyssjas ned, det ska inte pratas om Nannabad)?

SVARET PÅ VARFÖR ELLER SVAREN PÅ VARFÖR,

finns i tidningsurklippen här, att Umeås Nannabadpolitiker 

1. Inte kan låta Allmänheten få sin vilja igenom, genom återkommande nej till folkomröstningar och få bestämma läge, inte heller i fullmäktige med allmänhetens valda representanter och visa en budget för folkvalda innan beslut.

2. Inte kan låta Miljöpartiet och Arbetarpartiet får sin vilja igenom med att välja annat och bättre läge, för miljön och för beslut i kommunfullmäktige.

30/1 2006

i Kommunfullmäktige där Centerpartiet vill folkomrösta och vid enkel fråga M-Ågren till S-Holmund vill låta fullmäktige avgöra placeringen av det nya badet i Umeå?

FULLMÄKTIGEBESLUT OM DETALJPLAN DÅ, MEN INTE NU!

Holmlund svarar ja, men till en detaljplan i fullmäktige vilket Ågren inte gillar, fullmäktige ska bestämma läget. Nu, 2013, sju år senare, ska inte en detaljplan göras utan 1948 års användas (se bloggar 12/3 och 13/3) och inte ens en budget ska visas och beslutas om före byggande. 

VK 23/1 2007 efter val av Nannabadläge av S-V-M-FP-C-KD och nej av MP/AP då och därefter.

VALVINSTER VID NEJ TILL NANNA – VALFÖRLUSTER VID JA

Från politiskt håll har det sagts att vid ändrande nu så förlorar "Nannapartier" politiskt inför valet 2014. Det är tvärtom. Tiden har passerat detta. S-V-M-FP-C-KD blir alla valförlorare om man står kvar vid Nannabadplanerna.

Ty vid byggnation är det under valåret så byggrörigt och trångt kring kv Nanna, trafikproppar och P-problem, att det i stället får Nannabadmotståndare (och de är många) att välja Milöpartiet eller Arbetarpartiet. Eller inte rösta alls, om man vill markera mot "Nannapartierna" och valförluster då för dessa. 

BORGERLIGA PARTIERNA STÖRSTA FÖRLORARNA VID VALET 2014

Dock kan Vänsterpartiet ta hem röster vid ändrande närmare valet och åberopa att man egentligen varit emot hela tiden (finns sådana uttalanden), men tvingats pga samverkan med S att inte avbryta badplanerrna.

Därmed har vänsterväljare Nanna-nej-partier att rösta på. Och troliga förluster för S.

Medan det inte finns något Nanna-nej-parti för alliiansväljare vilket gör de borgerliga partierna till de största förlorarna vid valet 2014.

DÄREMOT, vid ändrad inställning från S-V-M-FP-C-KD kommer umebor att gilla det och kan rösta därefter. Och minska MP- och AP-vinster.

 SÄMRE OCH DYRARE MED KOMMUNALT BADBOLAG

Så att man kan på nytt få läsa nedan rubrik (från fullmäktigedebatt i december 2011 där Nannabadet ifrågasattes, men nya löften kom att allt skulle bli bättre och billigare när kommunalt badbolag tog över, men det blev sämre och dyrare.

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.