Umeå universitet rankas som nummer ett i Sverige och nummer tre i Europa i enkätundersökningen International Student Barometer.

– Det är fantastiskt roligt att Umeå universitet får en sådan hög placering i undersökningen. Vi arbetar hårt med att öka antalet internationella studenter och för att lyckas med detta är det en förutsättning att de studenter som läser hos oss i dag verkligen är nöjda, säger Anders Fällström, vicerektor för utbildning vid Umeå universitet, i ett pressmeddelande.

Resultaten från undersökningen visar att Umeå universitet får högst genomsnittsbetyg i Sverige och det tredje bästa resultatet i Europa. I kategorierna hjälpsamhet hos personal och träningsmöjligheter rankas Umeå universitet på första plats i världen. Umeå universitets campusmiljö och internetuppkoppling får näst bäst betyg i världen.

VÄRLDSUNIK SIMKANALIDÉ PÅ CAMPUS, VID IKSU

Som etta på träningsmöjligheter blir det än mera självklart att en ny bad- och simanläggning ska ligga på campus. Det är ju viktigt att fortsätta utvecklas här för att behålla 1:a-platsen i världen.

Och med en världsunik simkanalidé, som jag presenterat på min blogg, stärks möjligheterna att fortsätta vara "VM-guldmedaljör" för träningsförutsättningar.

Gäller nu bara att Umeås politiker inser det och snarast avbryter pågående Nannabadplaner, som inte ens hunnit få bygglov och därmed inte kommit så långt i planerna.

 

OCH UNDER SIMKANALERNA HÄR, ÄR POLITIKBERÖM SOM KAN BÅDA GOTT OCH BÄDDA FÖR EN SIMARENA PÅ CAMPUS

 

Tummen upp för Umeå universitet! Anders Ågren (M) -utdrag blogg

Vi påminns ständigt om betydelsen av Umeå universitet för såväl vår stad som vår region. Universitetets betydelse kan inte nog understrykas, och vi är vana att de får toppplaceringar i olika undersökningar.

I kategorierna träningsmöjligheter och hjälpsamhet hos personal är Umeå universitet dessutom bäst i världen!!! 

Umeå Universitet bäst i Sverige och 3,a i Europa 

Lennart Holmlund (S) (utdrag ur blogg 2/4)

Det är på på hjälpsamhethos personelen och på de fina träningsmöjligheterna som finns här och då främst på IKSU.  

ATT HOLMLUND OCH ÅGREN LÄSER MIN BLOGG OM EKONOMI-ORO

Så nu är det bara att hoppas på att kommunalråden Holmlund och Ågren ser att i tävlande om att vara bäst och bli 1:a, måste förbättringar och förnyelse göras. Och att de läser min blogg igår om oekonomin och ekonomi-oron i Nannabadplanerna, särskilt för föreningarna.

LYSSNAR PÅ UMEÅ SIMSÄLLSKAP OCH DESS ÖNSKEDRÖMMAR

Samt tar till sig både erfarenhet från andra håll i Sverige, t ex Borås som byggt 50×25:a och stor undervisningsbassäng för under 60 mkr. Plus att lyssna på Umeå Simsällskap som ju tycker följande om Nanna-50:an, i e-brev från USS-ledningen i fjol höst.

USS absolut inte driver på med en 50:a på Nanna. Det är ett politiskt beslut. Det skulle vara en önskedröm att vi som ideell skulle kunna styra placeringen av bassängen samt storleken men så är inte fallet. 

BÄTTRE OCH MER EKONOMISKT PÅ CAMPUS OCH GULDmedaljen behålls! 
 
OM det blir sådant lyssnande från politiskt håll samt intresse för önskedrömmar på campus från simhåll, är här en SIMARENA med 50:a, hopp/djup-bassäng, undervisningsdito, simkanalidé och ävenryrsdel, genomfört i simsamarbeten som gör detta bättre och mer ekonomiskt än i ekonomi-oroligt Nannabad på stan. 
 
Samt utvecklar campus träningsutbud så att "Guldmedaljen" i världen bibehålls! T ex med placering som i illustrationen under. Här med nytänkande och flexibiilitet, att simkanalen täcks över (ill t h) och tillfälliga läktare kan placeras, viktigt för att ha stora tävlingar.