Umeås Bästa Bad fås ej i rubrikerna: informellt möte, inte nöjda politiker, olösta trafikproblem, dålig luft-miljonböter, dyrare än väntat..

Umeås Bästa Bad fås ej i rubrikerna: informellt möte, inte nöjda politiker, olösta trafikproblem, dålig luft-miljonböter, dyrare än väntat.. 

INFORMELLT MÖTE LADE GRUNDEN TILL PROBLEMEN

Den 23/1 2007 beslöt plötsligt partierna S, V, M, FP, C och V om äventyrsbad med 50:a, mm på en timme, i ett informellt möte med partiernas gruppledare.  Och placerat på kv Nanna som ingen gillade bäst, ingen förordat tidigare, se nedan.

Detta informella möte la grunden till alla problem som sedan kommit och alla ändringar, privat-kommunalt, ägande-drift, bad uppe-nere, 50:a med åtta eller tio banor, djupbassäng-ej djupbassäng, P-hus under-bredvid-över, klarar SM-klarar inte, äventyrsbad mindre-större, gym, liten-stor-större, detaljplan-eller ej, osv, osv, dvs ständigt nya beslut, och plötsliga-utan förvarning.

BESLUT INFORMELLT, UTAN FÖRBEREDELSE – ODEMOKRATI OCH OKVALITET

Allt beror på detta beslutssätt, informellt och utan förberedelse, utan att det utretts eller diskuterats öppet, än mindre beslutats i rätta politiska församlingar, Fritidsnämnden och Kommunfullmäktige.

Något som inte gillas av politikerna som bäst kan inte bli bra, särskilt som de som ska nyttja, allmänheten, skolorna och föreningarna inte valt mitt-i-stan-läge och i grunden tycker det är både fel och dåligt, dvs både odemokrati och okvalitet. Och som jag beskrev i insändare i VK den 5/3 i år med

MEN egentligen räcker det med rubrikerna här nedan av andra/annan anledning för att Umeås politiker ska kunna avbryta bad- och simplanerna på grusplanen vid Mimerskolan.

Det är nämligen verkligheten som visar sig, sanningar som kommit fram om det varit noggranna förberedelser, kunskap och beslut på formella och demokratiska sätt.  

MER I ODEMOKRATI JAG VARIT/ÄR MED OM – I MORGONDAGENS BLOGG – tuvan som stälper ett Nannabad?

Och det kommer mer, odemokrati och informella sätt, som jag nu varit och är med om, i beslut som inte verkställs på rätt sätt och i tid. Om detta handlar morgondagens blogg och kan i sig bli "tuvan som stjälper" ett Nannabad.

PLACERING MITT I TRAFIKFARLIGASTE OCH MILJÖSÄMSTA MILJÖ ÄR INGET SOM EN HÄLSOFRÄMJANDE ANLÄGGNING SOM BADHUS/SIMHALL ÄR

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.