Umeå Bästa P-lösningar HAR Nannakvarteret! Men ej med konkursmässigt Nannbad! I stället P-hus/bostäder, se VK-komm. om Kyrkbro-P-platser!

Umeå Bästa P-lösningar HAR Nannakvarteret! Men ej med konkursmässigt Nannbad! I stället P-hus/bostäder, se VK-komm. om Kyrkbro-P-platser! 

Igår presenterade VK P-bolagets planer för parkeringar för centrumbesök. Dagens uppsplitrade P-platser sprids än mer och ökar än mer rundkörande. T o m ut på den blåsiga och vinterid snöyriga Kyrkbron! Kommentarerna var inte nådiga, se nedan några och trafikbilder därtill.

P-PLATSER HALVERAS FÖR BADBESÖKEN!

För eventuella bad- och simbesökare i ett planerat Nannabad är UPAB-planerna inte uppmuntrande, varken att promenera längre eller de färre nya platserna i P-hus i "P-adhuset". Från 4-500 nya för att klara badbesöken är det nu halverat. Så siffran 26 lediga platser på bilde här, riskeras ofta.

Effekten blir självklart färre som badar/simmar/gymmar och 400 000-besöksmålet/år blir ett minne blott. Än mer när man läser Tekniska nämndens V-ordförande Lasse Jacobsons insändare i VK idag om att minska biläkandet och hindra badbussar att ta tisg till ett äventyrsbad.

NANNABAD KONKURSMÄSSIGT!

DETTA HÅLLER INTE! ETT NANNABAD BLIR KONKURSMÄSSIGT DÄRFÖR! OCH CENTRUMHANDELN DRABBAS NÄR BADBILAR TAR P-PLATSER OCH BUSSTRÄNGSELN FÖRVÄRRAS!

 

 

Mossy  

  •  

 

Kommunen dräper ju centrumhandeln! Jag tar bilen till Ersboda eller Strömpilen där det inte är några parkeringsproblem. Gratis dessutom!

 

snibb 

Just nu kan jag inte bestämma mig för vad som mest galet. Ett badhus placerat mitt i centrum eller parkeringsplatser på kyrkbron…

Nåväl, man behöver kanske inte bry sig så mkt. Allt man behöver finns på handelsområden utanför centrum och anledningarna att åka in till centrum blir bara färre och färre.

Kan ändå inte låta bli att tycka det är lite tråkigt för centrum att det ska måsta bli så missskött och förstört.

 Skettebetalare 

 

 Man förvånas sällan över de vansinnigheter som händer I Umeå men nu är väl måttet rågat.

 Kyrkbron blir väl sedan det planerade Badhuset byggs det enda sättet att ta sig till Badhuset och kommer då att bli kraftigt nyttjad vilket gör att inga parkeringar kan göras där.

 Flytta badhuset till annan plats I20 området, Nydala, IKSU, Teg, bygg sedan ett parkeringshus på Nanna med bostäder högst upp gärna upp i de höjder som övriga nya byggnader i Centrum nu byggs men med affärer i gatuplan – Saluhall i Gamla gymnastiken görs inte detta så kommer Umeå aldrig upp i de befolkningssiffror som Politikerna drömmer om. 

Neothereal  

  •  

Bygg ett stort parkringshus på den stora grusplan vid Vasaplan, medan simarenan byggs vid IKSU och äventyrsbadet byggs i anslutning till den nya Evenemangsarena som snarast bör byggas eftersom Hockeyallsvenskan är nästan lika attraktiv som Elitserien med forna storlag som Djurgården Mamö Södertälje Timrå och Björklöven…! Äventyrsbadet kan då delvis värmas upp av värmen som tas från att kyla ned hockeyarenan. På/vid gamla godsbagården vore perfekt, lagom centralt men trots det gott om plats!
Parkering på bron är ett uselt förslag, vem vill parkera ända bort vid Teg o gå över hela bron in till centrala stan!

 

MIN KOMMENTAR: TA BORT P-ADHUSET I CENTRUM!

 

Det ger en lösning och som ger vinst, inte kostar kommunen och skattebetalarna något. Då fås P-garage med 4-500 platser och med bostäder ovanpå, på Nannakvarteret. "P-adhuset" ger endast 200 nya bilparkeringar (och som ofta då upptas av badbilar och motverkar parkering för kommers, nöje, kultur och andra besök i stan).

Men då klaras inte trafikmiljön enligt kommunutredningar där man bestämt att 200 nya p-platser är gränsvärdet på kv Nanna för luftmiljön. Fast det klaras inte heller med badbygge, då detta genererar dubbla bilrörelser med alla hämtande och lämnande av barn/ungdomar till ett bad (som f ö utredningarna missat).

 


Plus alla skolbadbussar då reguljärtrafiken klarar inte det pga logistik och schemaläggning som skolkontorer sagt redan i Badutredningen 2005, men som kommunledningen blundar för och trafikutredningarna också missat. Samt alla utflyktsbussar som ökar trafikproblemen och försvårar att ta sig till dagens P-hus Nanna och inte heller utretts!

 

BILISTERNA DRAR FRÅN STAN TILL HANDELSOMRÅDENA!

Hur man än vänder och vrider på nya P-platser i centrum skapar den mest trafikalstrande enskilda anläggningen, jättebad med ävenyrsdel, bassänger och nu jättegym också, så mycket problem vid Nannakvarteret samt till och från, att bilisterna drar sig från att ens åka till stan, utan kommer att välja handelsområdena än mer.


F ö har Gator och parker i kommunen i yttrande kring Nanna påpekat farorna med trafikalstrande anläggningar, men som gömts undan då kommunen nu använder en detaljplan från 1948 år med dess trafiksituation då.



GÖKUNGEN I BOET = P-ADHUS I CENTRUM

Gökungen i boet heter det i ordspråket, och gökungen här är "P-adhus" i centrum. Ta bort det UPAB och ni får det lättare att planera för vettig och smidig parkering, och slipper stöka till det med P-platser på Kyrkbron!

Låt också Kommunfullmäktige för första gången sedan beslutet 2007 om badplaner på Nanna, få chans att studera kommunbolagets förslag innan bygglov behandlas, så kan p-problemen få chans att ventileras.

Detta har hittills undanhållits fullmäktigeledamöterna och görs så nu också i det förhalande mitt medborgarförslag fått nu, läs mer på http://blogg.vk.se/umeas-basta/ P-problemen är för viktiga för att enbart bestämmas i UPAB.

 

ENKELRIKTAD ÖK ÖKAR RISKERNA FÖR TRAFIKINFARKT!

Slut på kommentaren och här följande tillägg med en enkelriktad Östra Kyrkorgata (ur trafikutredning Umeå kommun beställt), som visar på de än besvärligare trafiksituation, ja, den trafikinfarkt som riskeras med en trafikalstrande anläggning som ett Nannabad med äventyrsbad, 50:a, andra bassänger och nu också jättegym på över 1 500 kvm (ej i tidigare förslag och som därmed ej heller utretts för ökad trafik och större P-behov)!

 

 

 

En kommentar

  1. Benny från bonnlandet

    FÖRBJUD BOENDEPARKERING I CENTRALA STADSDELAR

    De som bor centralt behöver ju inte köra bil och kan därför parkera utanför sta´n och ta bussen in.
    Då kan i stället vi som kommer ”utifrån” få parkera där för våra ärenden i centrum.
    Jag tror mig veta att bland annat Holmlund bor rätt bra till…..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.